Hor KUD-a "Svetozar Marković" najbolji na takmičenju u Herceg Novom

Mešoviti hor KUD-a "Svetozar Marković" iz Novog Sada jednoglasno je proglašen za najbolji na III Međunarodnom horskom festivalu u Herceg Novom.
Na festivalu koji je trajao od 6. do 8. oktobra, Novosađani, kao pobednici festivala, ujedno su i dobitnici zlatne diplome, priznanja Laureat i novčane nagrade od 500 evra. O nagrađenima je odlučivao tročlani stručni žiri, u sastavu: Girgio Guiot, Dragana Jovanović i Aleksandra Knežević.
 
Dirigentkinja pobedničkog hora Suzana Lazar zahvalivši se svojim pevačima na istrajnosti i timskom radu, kolegama dirigentima na podršci, ali i žiriju za korisne savete, istakla je da je još mlada i da treba još dosta toga da nauči.
 
"Najveća podrška i najveća pobeda su moji pevači. Srećna sam jer su uživali u pevanju i držali se zajedno. Pored muzičkih tema koje su izuzetno bitne za zvuk, kvalitet i napredak hora, najbitnija stvar je konekcija i energija između dirigenta i hora. To je spona bez koje se ne može. Volela bih da sve kolege dirigenti primene u radu to da nije važno takmičiti se, već poštovati i voleti horsko pevanje", poručila je dirigentkinja pobedničkog hora.
 
 
Festival, koji je organizovala NVO Fortuna, u saradnji sa Muzičkom školom i crkvom Sv. Jeronima, nakon tri dana je zatvoren revijalnim koncertom na Trgu od muzike.
  • novosadjanka

    13.10.2017 14:19
    Bravo!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti