Novosadska policija pomaže u mirnom rešavanju slučaja porodice Jakšić

Porodica Jakšić iz Novog Sada, koju su javni izvršitelji pre nekoliko dana pokušali da prinudno isele, najverovatnije neće biti izbačena iz stana na Bulevaru kralja Petra I.
Novosadska policija pomaže u mirnom rešavanju slučaja porodice Jakšić
Foto: 021.rs
U slučaj spora između ove porodice i novosadskog investitora Tihomira Samardžića, koji putem javnih izvršitelja pokušava da naplati dug ove porodice za stan koji su kupili 2001. godine, a kojeg porodica optužuje da im je prodao pogrešan stan, uključila se novosadska policija.
 
Kako za 021 kaže Mirjana Jakšić, policija pokušava razumnim načinima da reši ovaj slučaj, tako što apeluje na investitora da porodici Jakšić vrati novac koji su prvobitno uplatili za stan u koji su se uselili, a koji nije onaj koji su kupili. Tada će se, tvrdi naša sagovornica, ispuniti uslovi da porodica investitoru vrati stan koji on od njih potražuje, to jest da se iz njega iseli.
 
Kako dodaje, tek je uz pomoć novosadske policije stvorena klima da se situacija reši mirnim putem.
 
Podsetimo, građani su se u ponedeljak okupili ispred ulaza ove porodice kako bi sprečili prinudno iseljenje iz stana, na osnovu rešenja izvršitelja Vujadina Masnikose. U tome su, za sada, uspeli.
 
Prethodno rešenje o prinudnom iseljenju poništio je Osnovni sud u Novom Sadu pre samo dve nedelje, jer je ustanovio da je rešenje doneto nezakonito - naime, porodici nije bila data mogućnost da se žali. Momentalno je doneto i novo rešenje, na identičan način, te porodica opet nije imala pravo da se žali.
 
Detaljnije o ovoj temi čitajte OVDE.
  • ex chapman

    20.10.2017 10:00
    narodna milicija
    bravo za policiju. prijatno su me iznenadili što su odbili da pomažu ovim zlikovcima i što su stali u zaštitu pravde! neko pomenu ustav. zaista bi trebalo da se bar jedno od milion udruženja za zaštitu ljudskih prava angažuje pa da se ukinu ti privatni izvršitelji i notari haračlije! njihova delatnost predstavlja kršenje osnovnog principa modernih država, a to je da javne funkcije ne mogu obavljati privatne firme. privatni izvršitelj je zapravo jedino što je gore od korumpiranog i neefikasnog suda!
  • Станко

    20.10.2017 06:28
    Ју ју
    Шта ће остали изварани грађани. Ови су бар негде уселили.
  • JJ

    19.10.2017 22:13
    Ovo samo kod nas ima... Da policija doprinosi mirnom resenju spora u situaciji gde postoji sudska odluka koju treba izvrsiti. Da nema gradjana koji ocigledno ne shvataju situaciju i koji su sprecili iseljenje iz stana, ovo bi trebalo da bude rutinska stvar. Stan u koji su se Jaksici uselili nije onaj koji su kupili, a posle raskida ugovora, koji su sami inicirali, imaju samo pravo na povracaj kupoprodajne cene, a stan nije mogao postati njihov jer nije ni bio predmet zakljucenog ugovora niti su mogli izvrsiti prenos prava vlasnistva u katastru sa investitora na njih kao kupce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti