U Novom Sadu upisano tek malo više od 300 stambenih zajednica

Mesec i po dana do isteka roka za upis u Jedinstvenu evidenciju stambenih zajednica u Novom Sadu se upisalo tek oko 10 odsto od procenjenog broja stambenih zajednica, saznaje 021.rs.
U Novom Sadu upisano tek malo više od 300 stambenih zajednica
Foto: 021.rs

U Gradskoj upravi za imovinu i imovinsko-pravne poslove kažu za 021.rs da se do 24. oktobra registrovalo 318 stambenih zajednica koje se mogu videti u Jedinstvenoj evidenciji stambenih zajednica, a koju vodi Republički geodetski zavod na svom sajtu.

Ova gradska uprava pripremila je još oko 80 rešenja koja čekaju da budu preuzeta i da se okače na pomenuti sajt. Na samom sajtu u evidenciji se može videti malo veći broj upisanih stambenih zajednica iz Novog Sada, skoro 350. Mada se na prvi pogled čini da je dosta nekadašnjih skupština stanara obavilo svoju obavezu i formiralo novo upravljačko telo u zgradi, zapravo se radi tek o oko 10 odsto objekata iz Novog Sada. Naime, nezvanične procene su da u vojvođanskoj prestonici treba da bude formirano do 3.000 stambenih zajednica.

U Gradskoj upravi za 021.rs kažu da nema tačnih podataka koliko još stambenih zajendica treba da bude upisano.

"Ne možemo da potvrdimo da bi trebalo da bude oko 3.000 stambenih zajednica, jer je ovo promenjiva kategorija i ne mora da znači da će svaka postojeća skupština stambene zgrade ostati ista, jer se stambena zajednica može formirati u kolektivnim stambenim zgradama za svaki ulaz posebno", kažu u Upravi.

Ono što je izvesno je da će sada uslediti gužve u pisarnici jer je rok za upis 12. decembar.

Prijave se podnose na pisarnici Uprave u Narodnog fronta 53, a stanari svih zgrada treba da održe sednice, izaberu upravnika i sve to unesu u novi zapisnik. Za upis u registar potom treba da podnesu prijavu, zapisnik sa sednice i odluku o izboru novog upravnika stambene zajednice, kao i dokaz o uplati takse u iznosu od 600 dinara.

Zgrade koje ne budu formirale stambene zajednice dobiće profesionalne upravnike koje će imenovati lokalne vlasti.

  • ggg

    04.12.2017 07:10
    gluposti
    ljudi , šta pričte, otišla u Opštinu na Limanu, popunila obrasce, priložila Odluku stanara sa potpisima, uplatila takse- malo više od 600 dinara- i posle 15 dana otišla po rešenje da sam umesto predsednik sada upravnik, sa rešenjem kupila novi pečat, predala primerak rešenja u informatiku i to je to- ništa komplikovano, ne pravite cirkus ni od čega- a pošto mi je mandat još tekao, nisam morala ni da prabvim sastanak stanara, priznali mi staru odluku sa potpisima
  • NS

    25.10.2017 12:54
    NE RAZUMEM
    Da u svom ulazu,zgradi niste u stanju da formirate skupštinu stanara i izaberete
    nekoga koće voditi računa zajedno sa vama o ulazu ili zgradi!?
    Moja zgrada na Limanu 2,funkcioniše tako od 1966 godine!
    Kučni Savet,Skupština Stanara i sada Stambena Zajednica i UPRAVNIK a ne PREDSEDNIK!!!
    Osećam se ko upravnik ZatvorA! ILI KOD NAS u SRBIJI MOŽE BITI SAMO JEDAN PREDSEDNIK!?
    Zgrada funkcioniše Vrlo dobro,"SLUŽIMO NARODU"a ne vlasti!
    P.S.Dosta je navale pojedinaca stanova u našoj zgradi...BOT nisam!
  • Ffuhcgjh

    25.10.2017 11:51
    Naravno da nisu upisane, jer je potpuno stopirana registracija zgrada sa profesionalnim upravnicima. Zapravo nije ni počela, a za to se pitaju gospoda iz te ustanove u kojoj ste bili. To su trebali prvo da vam kažu, a ne podatke koji su totalno izvučeni iz konteksta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti