Radnici blokirali poštanski centar na Klisi

Nekoliko desetina radnika Pošte blokiralo je ulaz u Glavni poštanski centar na Klisi.
Radnici blokirali poštanski centar na Klisi
Foto: 021.rs
Blokada će trajati do ponoći.
 
Radnici stoje na ulazu u centar za prijem pošiljki i sprečavaju vozila da prolaze. Kako kažu, zbog blokade će pošiljke u Novom Sadu i okolini kasniti jedan dan, ali mole građane za razumevanje.
 
Protest zaposlenih u novosadskim ispostavama "Pošta Srbije" je podrška kolegama u Beogradu koji su više puta protestovali zbog lošeg stanja u preduzeću. 
 
 
Radnici traže povećanje zarade za iznos realnog pada u poslednje tri godine, isplatu zarada iz dobiti "Pošta Srbije", poboljšanje radno-pravnog statusa zaposlenih i izbor direktora preduzeća na osnovu završenog konkursa. 
 
Samostalni sindikat poštanskih radnika je u dopisu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću naveo da je "Pošta Srbije" po ostvarenoj dobiti i ostalim ekonomskim pokazateljima jedno od najuspešnijih preduzeća u Srbiji, ali ne i po zaradama, koje su pored umanjenja od 10 odsto dodatno obezvređene rastom troškova života. Istaknuto je da javna preduzeća "treba da vode stručnjaci, a ne političari".
  • Zoran Popnovakov

    05.11.2017 08:32
    to je moje pravo ime
    eto rekoh sta mislim Navodim svoje pravo ime i ne bojim se da kažem šta zaista mislim i zato ne ostajem anoniman. To što si ti ovde napisao je rezultat ili neobaveštenosti ili zlonamernosti, a verujem da je pre ovo drugo. Radim 26 godina u istoj toj Pošti i stanje nikad nije bilo gore. Plate su nam daleko ispod proseka, radimo mnogo više nego što je predviđeno, produktivni smo i po 200 % jer je zabrana zapošljavanja u Javnim preduzećima. Ustali smo da se bunimo ne samo zbog plata nego i zbog sveopšteg propadanja firme koje je očigledno i evidentno i sve se radi da se jedan veliki sistem uruši i proda za "tepsiju ribe". Verovatno i ne cela Pošta već samo deo koji donosi najveći profit, a to je "Post Express" (u kojem,uzgred rade uglavnom, klinci za minimalac, bez toplog obroka i markice i koji iz svog džepa plaćaju svako nepropisno parkiranje ili nevezan pojas) i na koji se već nameračio opšte poznati "investitor i filantrop" iz čuvene srpske porodice na vlasti. Nepotizma i stranačkog zapošljavanja naravno da ima u Pošti, ali niko od njih ne nosi torbu ili radi na šalteru. Svi su smestili guzice u kancelarije i odgore nam se smeju. I radnicima i ostalim građanima...
  • Profesionalac

    04.11.2017 18:18
    Rešenje
    Podržavam svaki štrajk ili nešto što liči na štrajk.A plate su mizerne za sve koji rade u Srbiji,bilo u državnom ili privatnom sektoru.Mora se dići minimalna cena rada i to da bude neto 45000,pa ko može neka plati,a ko ne neka zatvori firmu.I to što su porezi visoki,nas radnike Srbije ne interesuje i razne takse i sl. takođe baš nads briga,jer to treba da reše međusobno poslodavac i država.Kao što i poslodavca ne interesuje zašto kasnimo na posao,da li su nam deca bolesna i slično.Znači samo plate su problem i to za sve radnike u Srbiji i dok njih ne povećaju,biće sve gore i sve više obustava rada...
  • kentaur

    03.11.2017 17:27
    neko se opasno igra...
    ...sa neobaveštenim radnicima ! Ovo što su uradili nije ni ŠTRAJK ni JAVNI PROTEST i
    nije ni po Zakonu o štrajku ni po Zakonu o javnom okupljamju. Samim tim unapred je
    osuđeno na neuspeh. Sve mi se čini da je to iz kuhinje tzv REPREZENTATIVNIH sindikata
    jer se oni KAO bune a rukovodstvo im KAO ne popušta. Rezultat će biti BEDNO povećanje
    plata i onda I VUK SIT I OVCE NA BROJU, a sindikalci i dalje u foteljama i sa privilegijama,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti