Rundek, S.A.R.S. i Plavi orkestar na Trgu slobode za Novu godinu

Za doček Nove 2018. godine, na Trgu slobode u Novom Sadu nastupiće Darko Rundek, S.A.R.S. i Plavi orkestar.
Rundek, S.A.R.S. i Plavi orkestar na Trgu slobode za Novu godinu
Foto: 021.rs

Za sada se još ne zna tačna satnica njihovih nastupa. Ostali programi i umetnici će biti saopšteni naknadno, ali je izvesno da će se odvijati na četiri lokacije uz nastup više od 50 izvođača.

Na Trgu republike publiku očekuju koncerti bendova najrazličitijih žanrova, od tamburice do džeza, ali i mnoštva animatora, akrobata i žonglera. Na ovoj lokaciji će se predstaviti i autentični restorani sa svojom gastronomskom ponudom, kao i lokalni proizvođači zanatskog piva i domaćih pića sa Fruške gore.

Ono što je još poznato je da će tokom dana, u nedelju 31. decembra, biti organizovan program za decu u Dunavskom parku, dok će u Studiju M ljubitelji elektronske muzike uživati i ove godine uz neke od najboljih domaćih i stranih izvođača i to na dve bine.

Kako je rečeno, Novi Sad - Evropska prestonica kulture za 2021.  godinu, u novogodišnjoj noći promeniće svoj izgled uz pomoć svetlosno-vizuelne produkcije. Umetnički koncept dočeka poveren je autorskom timu reditelja, scenografa, dizajnera svetla i video umetnika pred kojima je zadatak da u novogodišnjoj noći ožive centar grada.

Organizator dešavanja je Fondacija "Novi Sad 2021", a ideja im je da se tokom obeležavanja božićnih i novogodišnjih praznika povežu različiti stilovi i žanrovi kako bi se prikazala interkulturalna forma koja definiše Novi Sad.

"Koncept smo kreirali vođeni vizijom da će spoj različitosti sektora, žanrova, pripadnosti, porekla, te znanja i veština, predstaviti interkulturalnost kao suštinsku vrednost Novog Sada. Upravo će ovaj spoj objediniti proces kreiranja i produkcije savršenog novogodišnjeg doživljaja za sve naše sugrađane i goste iz regiona", kazao je direktor Fondacije Nemanja Milenković.

Milenković je dodao da će deo sredstava koji je potreban za nastup muzičkih zvezda pokriti donatori i sponzori, kao što je bilo i prethodnih godina, a ostali troškovi organizacije događaja pašće na teret budžeta. O tome koliko će sve koštati javnost će, kako je rečeno, biti informisana u decembru kada budu saopšteni svi detalji programa.

  • duško

    08.11.2017 01:31
    ...
    rundek će da smori za medalju...
  • vanja

    06.11.2017 07:36
    a da opet malo
    slavimo po kućama, upoznajemo se i družimo. Zar to nije bila lepša tradicija?
  • HCNS

    05.11.2017 11:58
    Taj tzv. ex yu rock je najveća pošast koja je zadesila ove prostore što se tiče muzike.
    Preteča turbo folka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti