UNS: Telekom IPTV da vrati Kanal 9

Udruženje novinara Srbije zatražilo je od Telekomovog kablovskog distributera IPTV-ja da u svoju ponudu vrati program novosadske televizije Kanal 9.
UNS: Telekom IPTV da vrati Kanal 9
Foto: 021.rs

Telekom IPTV odlučio je da ne produži ugovor sa TV Kanalom 9 i u sredu je prekinuo emitovanje programa ove televizije. I pored pisma direktorke Kanala 9 Maje Pavlović IPTV-ju da ova odluka nije u skladu sa Zakonom i da distributer ne sme da odbije distribuciju medija, niti da narušava konkurenciju, iz IPTV-ja su odgovorili da ostaju pri odluci jer zakonom nije propisana obaveza distributera da emituju program ove televizije.

UNS podseća IPTV da je TV Kanal 9 istu situaciju imao 2011. godine sa SBB distributerom, te da je REM tada uputio apel svim kablovskim operaterima da u svoju ponudu uvrste programe regionalnih i lokalnih emitera na područjima za koje ti emiteri imaju dozvolu. Kanal 9  je tada pokrenuo i postupak za naknadu štete pred Privrednim sudom u Novom Sadu koji je 2012. godine odredio privremenu meru i naložio distributeru SBB da distribuira program TV K9.

Nakon ovakve odluke suda, na zahtev REM-a, RATEL je u skladu sa članom 101 Zakona o elektronskim komunikacijama, obavezao SBB da u svom distributivnom sistemu mora da distribuira program TV K9, TV Delta, TV Mozaik i Novosadska TV, uz jednake komercijalne uslove, na teritoriji Novog Sada. UNS ističe da je TV Kanal 9 regionalna televizija i da je emitovanje ovog kanala od javnog interesa, kako za građane Novog Sada, tako i građane Vojvodine i poziva Telekom IPTV da ne narušava konkurenciju i u što kraćem roku produži ugovor sa Kanalom 9.

  • MARKO

    10.11.2017 12:52
    Kanal 9
    Mene stvarno zanima, ko uopste gleda Kanal 9?
  • W

    09.11.2017 14:39
    Gnusam se ovih komentara.
  • ko je UNS

    09.11.2017 03:48
    Pa da on nekom nesto odredi
    Mesaju se u sve i svasta i to nije njihov posao, odredjuje operaterima i nama gledaocima, cast tv ali su meni bar jako dosadni i ja ih negledam a nekad jesam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti