Grad angažuje privatnu firmu da proveri kvalitet puteva u Novom Sadu

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) angažovaće privatno preduzeće koje će narednih meseci proveriti kvalitet kolovoza na nekoliko lokacija u Novom Sadu, saznaje 021.
Grad angažuje privatnu firmu da proveri kvalitet puteva u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Uglavnom se radi o saobraćajnicama koje su opterećene tranzitnim saobraćajem, odnosno njima prolaze teški kamioni.

Kako se navodi u javnoj nabavci, ovaj posao je neophodan jer je teški teretni saobraćaj u Novom Sadu u velikom porastu, posebno u poslednjih 15 godina, dok su klimatski uslovi postali znatno nepovoljniji. Ekstremne temperature i leti i zimi su sve izraženije, a posledica je ubrzano propadanje kolovoa i rast troškova održavanja.

U dokumentaciji u koju je 021.rs imao uvid, Uprava kaže da je ispitivanje kolovoza neophodno kako bi se smanjili troškovi održavanja saobraćajnica i povećala dužina trajanja kolovoza. Analiza će obuhvatiti niz laboratorijskih ispitivanja uz uzimanje uzoraka asfalta, kao i matematičke proračune opterećenja saobraćajnica.

Proveriće se stanje 29 kilometara puteva i to Temerinske ulice i dela Temerinskog puta, dela Primorske, Ulica Bajči Žilinskog, Put Šajkaškog odreda, Rumenačka ulica, Rumenački put i Novosadski put.

  • Rotkvarija

    12.11.2017 10:23
    Kvalitet
    U NS se ne koristi apsolutno ništa od materijala i tehnologija koji smanjuju troškove izrade, daju bolji (čitaj mnogo bolji) kvalitet, produžavaju vek trajanja i smanjuju troškove održavanja. Nisu stavljeni takvi zahtevi u projektni zadatak i to je to. Grad "naručuje" saobraćajnice trećeg kvaliteta, dobija realno četvrtog-petog i to je to. Provera toga ili šta se već proverava je već pitanje za sebe.
  • NN

    11.11.2017 15:13
    A ostalo
    Šta sa Bulevarom Vojvode Stepe i Kneza Miloša. A sto se tiče ugrađivanja, uvek se ugrađivalo samo što su ove patrite preterale
  • cure

    11.11.2017 15:02
    radikali
    valjda ću doživeti da ovaj polusvet završi u mardelji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti