Grad sufinasira boravak još 565 mališana u privatnim vrtićima

Gradsko veće odobrilo je na današnjoj sednici da se sufinansira boravak u privatnim predškolskim ustanovama još 565 dece za period septembar - decembar 2017. godine.
Grad sufinasira boravak još 565 mališana u privatnim vrtićima
Foto: 021.rs

Kako se navodi u saopštenju Grada, u periodu od 1. avgusta do 12. oktobra 2017. godine podneto je 2.465 zahteva za finansijsku podršku, a Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom predškolskog uzrasta upisanom u predškolsku ustanovu čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice, bila su predviđena budžetska sredstva za ostvarivanje tog prava za najviše 1.900 dece.

Kako bi sva deca ipak imala smeštaj i kako bi obezbedila podrška za što više porodica, stvoreni su finansijski uslovi da svi primljeni zahtevi budu realizovani.

U saopštenju se navodi da je gradonačelnik Miloš Vučević pojasnio da će se iz budžeta izdvojiti oko 70 miliona dinara i da će se u narednoj godini nastaviti sufinansiranje za boravak oko 2.500 dece, a ne 1.900 kao što je bilo do sada. Zbog toga će u budžetu za 2018. godinu za realizaciju pomenute Odluke biti planirano 250 miliona dinara, tj. za oko 50 miliona više nego u tekućoj godini.

  • da

    12.11.2017 09:28
    da
    a moglo je i vise kada grad ne bi finansirao gluposti i trosio pare na politicke domace zadatke...kraj godine je pa da se opere jos koji dinar kroz glupe i nepotrebne projekte tipa stampanja monografije od preko milion dinara...sramota
  • Dane

    10.11.2017 11:03
    Tara
    Poštovana Tara!
    U vrtiću gde je moje dete,do 5. u mesecu se plaća boravak za tekući mesec. Možda Vam je teško da poverujete,ali ako dete samo jedan dan ide u mesecu,ne umanjuju iznos. To naravno nije slučaj u svim privatnim vrtićima,ali i tamo se plaća unapred,pa se u sledećem mesecu umanjuje iznos. Svaka čast vrtićima koji ne traže iznos subvencije dok roditeljima grad ne plati. Eto mi nismo takve sreće.
  • Сремац

    10.11.2017 10:20
    Злоупотребе
    Привилегија имућнијих родитеља је приватни вртић,па још и субвенције које нису мале.Шта се дешава са уплатом субвенције за месеце у којем дете није ишло у вртић,а при том вам је власник приватног вртића "случајно" пријатељ? Па наравно поделићете ту "сићу" буџетских средстава пореских обвезника.Ко то контролише и како?Када Држава није у могућности да одузме објекте лоповима и нарко дилерима , те их претвори у вртиће, не треба ни субвенционисањем стварати разлике међу децом у приватним и "државним" вртићима.Знамо какви су услови и колике су групе у "државним",а колике у приватним вртићима

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti