Grad daje više od 25 miliona za obnovu fasade Sokolskog doma

Za obnovu fasade Sokolskog doma iz budžeta Novog Sada biće izdvojeno više od 25 miliona dinara.
Grad daje više od 25 miliona za obnovu fasade Sokolskog doma
Foto: 021.rs
Ugovor za ovaj posao dodeljen je grupi ponuđača koju čine kompanije "Ornament-invest inženjering", "Jugogradnja" i "Niković Company" iz Beograda, kao i "Instel inženjering" iz Novog Sada, te "Ozeblin" iz Veternika. Oni su kao jedini ponuđači dostavili ponudu od 24 miliona dinara, dok je javna nabavka predviđena na 25 miliona dinara.
 
Inače, Gradska uprava je ranije bila raspisala konkurs koji je propao, jer nije bilo prihvatljivih ponuda. Grupa ponuđača koja je dobila posao za obnovu fasade Sokolskog doma, dobila je i posao u vrednosti od 3,6 miliona dinara za rekonstrukciju fasade zgrade u Sonje Marinković 1. 
 
Kako se može videti u dokumentaciji, rok za izvođenje radova je 150 dana. Ponuđači nisu mogli da ponude kraći rok, jer su vremenski uslovi nepovoljniji nego u vreme podnošenja prvobitne ponude. Zbog toga su se usaglasili da prvobitno ponuđenju cenu umanje za 0,2 odsto.
 
Fasada Sokolskog doma obnavljana je pre 10 godina. Kako je "Narodni spomen dom kralju Aleksandru I Ujedinitelju", što je zvanični naziv ovog zdanja arhitekte Đorđa Tabakovića, od 2002. godine zaštićen kao spomenik kulture, svi radovi na njemu izvode se uz nadzor Zavoda za zaštitu spomenika kulture. 
 
Ranijih godina je bilo predloga da se na mestu dvorišta Sokolskog doma podigne garaža sa lokalima u prizemlju, ali su stavljanjem zdanja pod zaštitu takvi predlozi odbačeni. Prošle godine obeleženo je 80 godina rada Sokolskog doma.
 
Podsetimo da je Grad u 2017. godini započeo i obnovu fasada u podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Jedina razlika je u tome što se u slučaju Podgrađa radi o objektima u privatnom vlasništvu. Procenjena vrednost radova je 100 miliona dinara, a najavljeno je da će Republika sa dodatnih 200 miliona dinara pomoći uređenje fasada u Novom Sadu. Planirano je da se obnovi 45 objekata, u cilju priprema Novog Sada za 2021. godinu kada će biti Evropska prestonica kulture.
  • Ma sram Vas bilo

    16.11.2017 17:04
    Za ma Memojte
    Tu školu pohadjaju NAŠA DECA i ona treba da se obnovi zbog 2.000 djaka te škole.
    Ne tiče nas se Vaš problem sa direktorom!
    Nije to direktorova škola, već naša novosadska.
  • @Novosadjanka

    16.11.2017 09:22
    Ma nemojte
    Pa da direktor opet bez javne nabavke izvrši radove potem "podobne" firme, a onda zbog toga nastanu problemi sa plaćanjem, pa bude blokiran račun škole i tada direktor pošalje profesore da protestuju ispred Gradske kuće jer namaju za krede...
    Vrlo tužna priča sa srećnim krajem: nikom ništa, sve super...moglo bi opet!
  • Darko

    16.11.2017 08:54
    Sve iste firme koje su radile i Beogradsku kapiju i obnove fasada u podgradju, koje rade mesecima i ne vidi se kraj. Sve rokove su probili. Te visoke temperature, te lastina gnezda...samo izgovori. A o kvalitetu da ne pricamo. Vidi se na kapiji kako su uradili. Mogli bi da krenu ponovo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti