Prijem u čast Dejane Bačko, svetske vicešampionke u para-tekvondou

Državna prvakinja u para-tekvondou i vicešampionka Evrope Dejana Bačko osvojila je srebrnu medalju na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Londonu u kategoriji do 49 kilograma, a sada se priprema za Evropsko prvenstvo u Bugarskoj, koje će se održati u decembru.
Uz sportska priznanja, Novosađanka je i svestrana umetnica koja slika nogama i ustima, jer je rođena bez ruku, studira na Akademiji umetnosti, a priprema i novu izložbu.
 
"Pored bavljenja sportom, u udruženju sam slikara koji slikaju ustima i nogama od devete godine i trenutno spremamo grupnu izložbu pred takmičenje u Sloveniji", navodi ona.
 
Dejana Bačko je u aprilu ove godine na Otvorenom para-tekvondo prvenstvu Afrike osvojila dve medalje i to zlato i bronzu, a na evropskom prvenstvu u paratekvondu prošle godine u Varšavi, osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 49 kilograma. 
 
Zbog svih ovih dostignuća, u njenu čast organizovan je prijem u Gradskoj kući. Tom prilikom predstavnici Grada obećali su da će pomoći njenom tekvondo klubu Gitros. 
 
"Zaista mi je velika čast što smo ugostili Dejanu. Čestitam i njoj i treneru Aleksandru Andrevskom na sjajnom uspehu na Svetskom prvenstvu. Naši vrhunski sportisti iz domena paraigara na mene ostavljaju snažan utisak pre svega kao ljudi, jer iskazuju hrabrost i odlučnost za divljenje, ali i spremnost da se upuste u borbu u ne baš lakim okolnostima. Mi koji imamo daleko manje izazova uvek tražimo opravdanja zašto nešto nije urađeno, tako da trebamo slediti njihov primer koji pokazuje da ako verujete u sebe uvek možete uspeti", istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da će sa Dejanom i njenim trenerom Aleksandrom razgovarati o tome kako da im Grad pruži podršku i pomogne njihovom Klubu. 
 
 
Dejana se pored slikanja bavi i vajarstvom. Do sada je naslikala preko 500 radova, a najčešće slika mrtvu prirodu, portrete i pejzaže. Izlagala je u nekoliko gradova regiona.
 
Našu priču o ovoj neverovatnoj devojci čitajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti