Predlaže da se i u Novom Sadu organizuje "Parkran"

Norbert Veber, rođeni Novosađanin, koji poslednjih jedanaest godina živi u inostranstvu, od 2014. u Engleskoj, obratio se našoj redakciji sa idejom da se i u Novom Sadu organizuje manifestacija "Parkran".
- Manifestacija "Parkran" održava se svake subote, ujutro od 9 časova, širom sveta. Može se trčati ili šetati pet kilometara. Mogu učestvovati svi, deca, mladi i stari. Pošto sam član "Parkrana" više od dve godine, kao trkač i volonter, želim da ovu ideju približim i stanovnicima rodnog grada - navodi Veber.
 
Kaže da je o ovoj ideji pisao Atletskom savezu Srbije, ali da odgovor nije dobio.
 
- Pošto se manifestacija održava u parku, verujem da bi Limanski ili Kamenički park bili pravo mesto. Ili možda negde na Fruškoj gori - predlaže Veber.
 
Navodi da je učešće u manifestaciji besplatno, a organizatori su volonteri.
 
Više informacija možete videti na www.purkrun.com.
  • Norbert Weber

    16.11.2017 12:14
    Dodatak
    SVIM Novosadjanima
    Hvala na misljenjima I pozitivnim I negativnim. Drago mi je sto ima I protivnika koji misle da je glupost.verovatno postoji slicno ali ovde I u Svetu je uradjeno da svako moze da ima svoj profil I id I da proba da obara licne rekorde sto znaci da se skenira kartica sa id koja se lako I besplatno moze skinuti I stampati sa Sajta. Ima raznih uloga. Ja sam bio marshal,pacer 25 min 24 min 26 min 27 min ,trcanje 3 min 1 minut setnja,brzo setanje gde drzim rekord u Salisburi I gde sam ovde u avgustu pobedio u polumaratonu brzog hoda na 21 km na trci 54321 Salisbury. Ima raznih uloga I svako je dobrodosao. A moze biti I zabavno. Za pred noc vestica smo u subotu imali Parkrun Halloween gde se trcalo u kostimima vampira vestica zombija itd...svaki praznik je obelezen a I povezani su gradovi i sva mesta. Nakon 50.og ucesca se dobija besplatna majica sa amblemom parkruna. Takodje slavimo rodjendane I jubileje svakog od nas ko napravi 50ti ili 100ti Parkrun.ja sam bio volonter vise od 40 puta.uskoro idem kao gost u Vincester.ovde sam jedini iz Srbije u Salisbury .
    Ima pravila. Zabranjeno je placati parking I ucesniku Parkrun za vreme dogadjaja.bilo kisa ili sneg ili lepo vreme uvek postoji.
    Ovde imamo vesti o trkama I svemu u trcanju a I muzicare. Skroz opusteno. Javite se na moj Facebook.
    http://www.parkrun.org.uk/salisbury/news/2015/12/13/salisbury-parkrun-28-12th-december-2015/
  • АКА

    16.11.2017 10:19
    Триатлонска лига
    Поштовани господине Вебер.
    Идеја је одлична, али такво нешто постоји већ више од деценије у Новом Саду.
    http://www.mojnovisad.com/vesti/triatlon-liga-plus-30-ili-minus-30-nebitno-oni-trce-id1024.html
  • Petar i drustvo

    16.11.2017 09:16
    HOCEMO!!!
    Odlicna ideja,da se ljudi malo fizicki pokrenu,posle to predje u zdravu,korisnu naviku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.