Zašto deca u Norveškoj skoro nikada ne koriste antibiotike?

Od ranog razvoja pa do starosti, Norvežani su primer dobre brige o zdravlju.
Deca se u Norveškoj od malih nogu uče da zdravlje na usta ulazi. Osim što je na porodičnom nivou razvijena svest o važnosti omega-3 masnih kiselina, i državni zakoni predškolske ustanove i škole obavezuju da deci svakog dana daju omega-3 masne kiseline. Zbog čega?
 
Naime, omega-3 masne kiseline organizam ne može sam da stvara, već se one moraju unositi ishranom. Baš zato se na tome insistira u Norveškoj, a u kombinaciji sa aktivnim načinom života, stalnom igrom u vrtićima i školama, preventivnim pregledima i pozitivnim energijom - bolesti su minimalne.
 
Srbija, za razliku od skandinavskih zemalja, nema proizvodnju morske ribe, pune omega-3 kiselinama. Zbog toga što se na našoj trpezi redovno ne nalazi tuna, losos, skuša ili inćuni, rešenje je u suplementima, koji sve više okupiraju pažnju roditelja. 
 
Kako bi promovisala zdrav život na dohvat ruke, kompanija "Norway House d.o.o." direktno uvozi norveške omega-3 kapsule i norveško omega-3 ulje na bazi ovih masnih kiselina, a koje u potpunosti zadovoljavaju sve potrebe za ovom komponentom zdravog života. Osim što nas čine zdravima, omega-3 su bitne za razvoj najmlađih, pa su tako trenutno vrlo popularni omega-3 ulje za decu, trudnice i dojilje sa ukusom limuna i omega-3 bombonice sa ukusom voća. 
 
Norveško omega-3 ulje sa ukusom limuna proizvedeno je od jetre divljeg norveškog artičkog bakalara. Sadrži omega-3 masne kiseline DHA i EPA, prirodne vitamine A, D, kao i vitamin E, a preporučuje se deci tokom rasta i razvoja, kao i trudnicama i dojiljama. Veliki broj istraživanja je pokazao da omega-3 masne kiseline snižavaju nivo lošeg holesterola (LDL), kao i ukupnog holesterola, regulišu metabolizam lipoproteina, povoljno utiču na krvni pritisak i aritmiju. Takođe, imaju blagotvorno delovanje na gastrointestinalni, muskulatorni i imunološki sistem.
 
 
Norveške omega-3 bombonice sa ukusom voća sadrže omega 3 masne kiseline DHA i EPA, kao i vitamine D i E. Preporučuju se deci tokom rasta i razvoja i to naročito iznad tri godine starosti. Norveške omega-3 kapsule za decu predstavljaju važan dodatak ishrani, a doprinose jačanju imuniteta i poboljšanju opšteg stanja organizma mališana. Studije su pokazale povećanje koncentracije i sposobnosti učenja kod dece koja su koristila omega-3 masne kiseline.
 
Premium norveške omega-3 proizvode, čiji je ekskluzivni uvoznik i distributer "Norway House d.o.o.", možete pronaći u potpuno opremljenom OMEGA-3 NORWAY Shop-u u Pariskom magazinu.
 
Detaljnije o kompaniji čitajte OVDE.
 
  • deda

    22.11.2017 18:27
    deca u danskoj u vrticu idu napolje da se igraju po kisi,vetru, slinavi kasljavi al idu svaki dan, za rodjendane voce se isece i deli, torte nista, secer nista, margarin nikad, kad bi ovde roditelji dosli po decu i videli ih mokre, blatnjave revolucija bi izbila, raspitajte se ko sumnja ali imam tri unuka tamo i znam kako se tamo deca vaspitavaju, prehlade,kijavice i slicno prebobaju uz cajeve i supe, temperatura se skida samo preko 38 (sto je i ovde praksa, bar se nadam), sve u svemu danskim roditeljima bi se ovde smesilo oduzimanje dece
  • cuclica

    22.11.2017 16:31
    Secam se da su nama, kad smo bili klinci, krajem 80'ih, u skolici davali neke crvene kuglice da pijemo. Nisam imala pojma da je to riblje ulje dok nisam odrasla.
    Je l' se jos uvek tako nesto daje deci u skolici? Sumnjam.
  • Ljiljana

    22.11.2017 16:17
    U 25g oraha je 95% dnevnih potreba omega 3 masnih kiselina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti