Izbor privatnog partnera za "Stan" produžen za mesec dana

Komisija javno-komunalnog preduzeća "Stan" donela je odluku da se za mesec dana odloži otvaranje ponuda sa javne nabavke za izbor javno-privatnog partnera.
Izbor privatnog partnera za "Stan" produžen za mesec dana
Foto: 021.rs
Kako je za 021 rekao gradonačelnik Miloš Vučević, rok je produžen do 26. decembra jer je izmenjena konkursna dokumentacija, a i jedan od zainteresovanih ponuđača je zatražio dodatno vreme kako bi pripremio papirologiju. 

"Jedan od zainteresovanih ponuđača se javio i zatražio da se odloži otvaranje ponuda za mesec dana kako bi imao vremena da pripremi dokumentaciju. Tako mi je navedeno u izveštaju koji sam dobio iz "Stana". Ne mogu da kažem da sam optimista, ali se nadam da ćemo uspeti. To sam već više puta rekao, kao što sam i siguran da će uspeti postupak javno-privatnog partnerstva u Apoteci "Novi Sad". Za apoteku sam 100 odsto optimista, a za "Stan" mislim da je neizvesnije", kaže gradonačelnik za 021.rs.

Podsetimo da se "Stan" nalazi u postupku izbora privatnog partnera jer gradska vlast u tome vidi način da to preduzeće i radnike spasi od stečaja.

U oglasu koji je raspisan 2. oktobra traži se partner koji će platiti dugovanja poveriocima i radnicima od preko 500 miliona dinara i omogućiti da "Stan" funkcioniše u narednih deset godina.

Privatni partner bi trebalo da prihvati 138 radnika sadašnjeg "Stana" i da prilikom osnivanja novog preduzeća, u kojem će imati 70 odsto, a Grad 30 odsto udela, kao osnivački kapital uloži 162 miliona dinara, što će poslužiti za isplate potraživanja prema radnicima.

  • Zizka

    27.11.2017 18:27
    Zivan bankar
    Sve sam strucnjak do strucnjaka,kopetentan kao moja baba iz Gospodjinaca!Da je Neko hteo da nesto"pita" Zivana bio bi pitan.Tako derane nos u budzak a,savete ostavi za znas ti .....Elem partnera nema jel isti koji je nesto hteo nema novaca,hteo da prevari "grad",secka SE od banke do banke,trazio medvedje usluge......No,sad je neka druga klima,neka druga prica I idemo dalje!!
  • Z.B-123

    27.11.2017 18:16
    KUPUJ VREME DO LUDILA
    Tajkun,iz litvanije,kao moja baka iz babusnise,prevara,laz,sve ce kupiti domaci krimosi,jadni radnici,koji masovno u toj firmi dobivaju mozdane udare,infarkte,i bolesti od sposobnog kadra.pisem ovo jer mi je prijatelj preminuo CEKAJUCI,CEKAJUCI...
  • Apoteka

    27.11.2017 10:42
    Farsa
    Zasto se odugovlaci sa Apotekom?....pa oticice nas koliko treba,ali kada dobijemo otpremnine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.