Seminar o primeni Zakona o opštem upravnom postupku i ozakonjenju objekata

U Novom Sadu se 25. i 26. januara 2018. godine održava seminar pod nazivom "Objedinjena profesionalna obuka o primeni novog Zakona o opštem upravnom postupku i Zakona o ozakonjenju objekata - postupak ozakonjenja kroz zakon o opštem upravnom postupku".

Kroz obuku će zainteresovana javnost više saznati o Rešenjima o rušenju koje izdaje građevinska inspekcija i bolje se upoznati o tome šta ona predstavljaju i kako doći do rešenja o ozakonjenju.

Prvi dan seminara namenjen je Zakonu o opštem upravnom postupku koji je zamišljen tako da pojednostavi upravne postupke. Međutim, s obzirom da sadrži krupne izmene potrebno je govoriti o njegovoj implementaciji i najefikasnijoj upotrebi pa će u okviru predavanja akcenat biti na njegovu primenu kroz postupak ozakonjenja.

Govoriće se o novinama kad je u pitanju upravni postupak, upravni akt, upravna stvar, zatim koja su to načela primenjena u skladu sa EU, koje su to vrste upravnih akata, kako postupati u upravnom postupku i kako ga pokrenuti, ali i kako ga prekinuti i obustaviti, kakva rešenja postoje i koji su njihovi delovi, koja su to pravna sredstva, a koja su to vanredna pravna sredstva, izvršenje, ali i prelazne i kaznene odredbe.

Predavačica je pomoćnica načelnika Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove Grada Novog Sada Bojana Dabić. Prvi dan seminara namenjen je advokatima, pravnicima u javnim ustanovama, upravama i preduzećima i svima koji žele da se usavrše u tematskoj oblasti, kao i zastupnicima u postupku ozakonjenja.

Drugi dan seminara namenjen je Zakonu o ozakonjenju objekata kojim se uređuju uslovi, postupak i način ozakonjenja objekata, odnosno delova objekta izgrađenih bez građevinske dozvole, uslovi, način i postupak izdavanja rešenja o ozakonjenju, pravne posledice ozakonjenja, kao i druga pitanja od značaja za ozakonjenje objekata.

Govoriće se o tome šta može a šta ne može biti predmet ozakonjenja, koji je valjan pravni osnov za ozakonjenje objekta, kako danas pokrenuti postupak ozakonjenja i da li ga je moguće pokrenuti, rešavaće se najčešće nedoumice oko ozakonjenja višestambenih objekata i razgovarati o izradi tehničke dokumentacije, kao i koje su najčešće greške koje se u istoj pojavljuju. Biće pripremljeni konkretni primeri koji predstavljaju najčešće greške i biće opisano kako pristupiti izradi tehničke dokumentacije. Seminar je zamišljen tako da predavači kroz interakciju sa učesnicima, odgovaraju na njihova pitanja i rešavanju konkretne nedoumice.

Predavačice će biti pomoćnica načelnika Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove Grada Novog Sada Bojana Dabić i šefica odeljenja za ozakonjenje Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove Grada Novog Sada Nada Tontić.

Drugi dan seminara namenjen je advokatima, pravnicima u javnim ustanovama, upravama i preduzećima, zastupnicima u postupku ozakonjenja, projektantima, geodetima, arhitektama, tehničkim licima u upravama za urbanizam i svima koji žele da se usavrše u tematskoj oblasti.

Učesnici na seminaru dobiće sertifikat o učešću. Prijava se može izvršiti za svaki dan pojedinačno ili za oba dana, sa naznakom prilikom prijave kod naziva seminara da li je prvi, drugi ili oba dana, putem popunjavanja prijave koja se nalazi na sajtu Udruženja za preventivne i zaštitne delatnosti Republike Srbije - UPZ ili klikom na link OVDE.

Seminar će se održati u Hotelu Veliki, u ulici Nikole Pašića 24, a organizator obuke je Udruženje za preventivne i zaštitne delatnosti Republike Srbije - UPZ.

  • COSE

    19.12.2017 23:11
    SVAKO DOBRO
    Da li ima jos mesta ili je sve vec popunjeno?
  • Pravnica

    08.12.2017 12:18
    Predavači od iskustva i prakse! Drago mi je da se neka obuka održava i u Novom Sadu s obzirom da je uvek Beograd u pitanju.
  • MILICA

    08.12.2017 11:25
    Svaka čast ljudima iz Udrženja koji su se dosetili da dve goruće teme spoje u jednu obuku. Sigurn a sam da će sama obuka biti odlična, jer vidim da su predavači ljudi iz prakse koji se sa problemima ozakonjenja susreću svakodnevno i mogu da pomognu i nama da ne pravimo greške u našem radu. Bravo !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti