U utorak i sredu takmičenje najboljih barmena u pravljenju koktela

Međunarodno takmičenje barmena, 12. po redu, održava se 12. i 13. decembra u Novom Sadu.

Ove godine učestvuje 50 najboljih šankera iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Bugarske, Belgije i Rusije.

Predsednik udruženja BarmeNS, Ranko Spasojević, kaže za 021.rs da kvalifikacije počinju u utorak u 12 časova u kadici na Spensu.

- Svi posetioci će uživo moći da vide barmenske veštine i to u dve kategorije - "miksologija" i "flairtending". U okviru prve kategorije barmeni prave koktele i kreiraju nove ukuse sa autentičnim receptom gde će za šest minuta praviti po tri identična koktela. Žiri će im ocenjivati ukus, aromu, ali i harizmatičnost i interakciju sa publikom - kaže Spasojević.

U drugoj kategoriji barmeni pokazuju sve svoje veštine u radu sa opremom, odnosno flašama, šejkerima i čašama.

- Njih će stručni žiri ocenjivati po težini izvođenih pokreta, odnosno sa koliko elemenata rade istovremeno, ali i kakvu atmosferu prave među publikom. Svaki od barmena će imati svoju muziku uz nastup, koji traje šest minuta. Novosađani koji dođu na Spens zaista će moći da uživaju - ocenjuje Spasojević.

On dodaje da nekoliko sudija odlučuje o tome ko će se plasirati u finale.

- Naravno, nije sve u umeću, uvek je potrebno i malo sreće da se eventualno ne dogodi nekakv kiks - napominje prvi čovek novosadskih barmena i organizator ovog jedinstvenog takmičenja.

Kvalifikacije su, kao i finalni deo slobodni za gledanje, a u finale će se plasirati po šestorica iz svake kategorije. Finalno nadmetanje je u sredu 13. decembra u diskoteci "Paradizo".

Počinje u 20h, ulaz je slobodan, a svi posetioci moći će ujedno i da degustiraju napravljene takmičarske koktele.

  • Zivan

    11.12.2017 11:09
    Kao lud sm bez koktela...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti