Izložba "Tolerancija" Mirka Ilića otvorena na Trgu slobode

Izložba plakata "Tolerancija" autora Mirka Ilića, koja obuhvata 53 plakata dizajnera iz celog sveta, otvorena je na Trgu slobode, povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava.
Reč je o putujućoj izložbi koja je do sada prikazana u brojnim gradovima Evrope i sveta. U svakom gradu u kojem je "Tolerancija" predstavljena, jedan od najistaknutijih dizajnera iz te zemlje uzeo je učešće u izložbi.
 
Afirmacijom univerzalnih ljudskih vrednosti, umetnici promovišu mir i toleranciju među ljudima.
 
- Najčešći razlozi netolerancije su pripadanje "pogrešnom" plemenu, "pogrešna" boja kože, "pogrešna" seksualna orijentacija, "pogrešna" religija. Tri od ova četiri "pogrešna" razloga prouzrokovana su rođenjem, a to je nešto za šta osoba zapravo nije odgovorna. Uz to, te tri "pogrešne" stvari čine maksimalno 10 odsto naših karakteristika, u ostalih 90 odsto smo isti - rekao je Mirko Ilić, autor projekta i jedan od najznačajnijih grafičkih dizajnera sa prostora bivše Jugoslavije.
 
Izložba "Tolerancija" do sada je predstavljena u Ljubljani, Mariboru, Cetinju, Sarajevu, Beogradu, Bredi (Holandija), Madridu (Španija), Sijetlu (SAD), u Menlo Parku u Kaliforniji (SAD), Izmiru (Turska), Santo Domingu (Dominikanska Republika) i Kharkivu (Ukrajina).
  • Orwell Vegan

    11.12.2017 10:04
    Istina
    Kakve veze imaju Srbija i ljudska prava kada ovde gradjani nisu ravnopravni pred zakonom? EU zatvara oci pred ovom sramotom.
  • Nervirach

    11.12.2017 06:46
    SNS i Winter Fest pa sada jos i Mirko Ilic mi ne idu zajedno. Mada, taj sloj ljudi je uvek izigravao vece turke od turaka, setite se nedavnog zemaranja sa rusima. Jesam latinicar al Winter Fest mi nesto ne ide.
  • Zivan

    10.12.2017 23:12
    Nije uobičajeno da vrhunski umetnici rade teme koje su u političkom trendu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti