FOTO: U naredne dve godine stanovi za izbeglice u Veterniku i Futogu

Do 2020. godine 471 izbeglička porodica dobiće stan u Veterniku i Futogu, a u sklopu Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Novi Sad je upravo završio konkurs za izbor porodica koje će se useliti u prvih 276 stanova u zgradama u Veterniku, čija će izgradnja početi tokom naredne godine. Rok za završetak ovih stanova je kraj 2019. godine. U januaru sledi tender za izvođača radova i ubrzo nakon toga će početi i radovi. Rang lista sa onima koji su prošli na konkursu danas je objavljena na sajtu Grada. 

Novi Sad će 15. januara raspisati i konkurs za 152 stana koji će se graditi u Futogu i svim porodicama koje su sada ostale ispod crte preporučeno je da se jave na ovaj konkurs. Novac za izgradnju objekata u Futogu je već obezbeđen i očekuje se da tokom naredne godine budu pokrenuti postupci kako bi počela izgradnja tih stanova. Komesarijat za izbeglice paralelno radi na tome da se obezbede sredstva za još 70 stanova koji bi se gradili takođe u Veterniku i očekuje se da tokom naredne godine sve bude finalizovano.

Prilikom prezentacije projekta stambenog zbrinjavanja izbeglih lica rečeno je da će sve biti gotovo 2020. godine, jer je to rok koji je postavljen u sklopu Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, koji zajedno sprovode Banka za razvoj Saveta Evrope, donatori, Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije i Jedinica za upravljanje projektima, kao i lokalne samouprave.

  • Travnik

    18.03.2021 12:41
    Žaljenje
    Jasam izbeglica travnik uzeli sumi stan koi sam otplačivala u švajcarcima 10 godina i uselili rome ito lično bio i zamenik vučeliča predala sam tek tad da stan za izbeglice u veternik i ništa čekam 2 godine uvek idpod crte a čujem dobijaju po dva stana a imsju i kuče ja sa četvoročlanom porodicom podtanar i unukom čekam o 92 ništa još nisam
  • Milka

    22.01.2018 19:14
    Odgovor novosadjanki
    Draga moja novosadjanka, moram ovako da vam se obratim jer niste ime napisali, dao dragi Bog pa I vi ovako prosli kao mi pa v s m dijelili kao vi nama. Postovanje.
  • Nansy

    16.01.2018 17:19
    Bravo!
    Na rang listi su porodice koje nemaju nikakvu imovinu na sebi, porodice sa maloletnom decom, bolesnim članom domaćinstva...Kako mozete da komentarišete da su tu oni koji već imaju stanove i kuće??!! Prvo se informišite o uslovima konkursa. Ono što je vazno još napomenuti, niko to neće besplatno dobiti, već se stanovi IZDAJU U ZAKUP SA MOGUĆNOŠĆU OTKUPA!!! Sram vas bilo, vas koji pišete da su tu oni koji su pljačkali za vreme rata. Ljudi su bezali glavom bez obzira, bez ijedne jedine stvari iz svoga doma. Neki nisu ni stigli da pobegnu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti