FOTO: Sajmište dobija nove sportske sadržaje, plan na javnom uvidu do kraja januara

Plan detaljne regulacije Sportskog centra "Sajmište", kojim će se umnogome izmeniti izgled ovog prostora, nalazi se na javnom uvidu do 1. februara.

Pola veka nakon što je izgrađen, sportski centar bi mogao da dobije novo ruho i nove sadržaje. Plan regulacije obuhvata 4,79 hektara, a planira se izgradnja zatvorenih i otvorenih sportskih objekata. 

Između ostalog, planom se predviđa izgradnja podzemne garaže na uglu Mičurinove i Hajduk Veljkove ulice. Njen kapacitet će biti do 160 mesta po etaži, čiji se broj ne ograničava. 
 
Fudbalski teren bi trebalo da bude obnovljen, ali i da dobije tribine kapaciteta do 1.000 gledalaca. Ispod njih je predviđen prateći sadržaj za fudbalere, kao i sportsko-komercijalni sadržaj. Kako se vidi u planu, oko terena će se nalaziti kružna atletska staza, staza za skok u dalj i u vis. 
 
Sportsko-komercijalni deo imaće i višenamenska sportska hala za male sportove koja je planirana da bude izgrađena na uglu Hajduk Veljkove i Mičurinove, do parkinga. Komercijalni deo će biti ugrađen i u poslovni objekat sa dvoranom za borilačke sportove čija je izgradnja planirana na uglu Mičurinove i Novosadskog sajma.
 
Sadašnji tereni za košarku, rukomet, odnosno mali fudbal, biće izmešteni, pa će se nalaziti istočno od fudbalskog terena. Predviđene su i javne površine, zelenilo, ali i teretana, teniski zid, a postoji mogućnost izgradnje parkinga za bicikle i motocikle van samog sportskog centra.
 
  
 
Kada je reč o teniskom centru, koji predstavlja zasebnu celinu, postojeća četiri teniska terena se zadržavaju, a planira se još jedan sa tribinama sa 210 mesta. U planu je objekat teniskog centra u kojima bi se nalazila uprava, svlačionice, ali je prostor rezervisan i za kafe, restoran, poslastičarnicu ili slično.
 
Kuglana, koja je rekonstruisana i dograđena 2014. godine, mogla bi da bude nadograđena za još jedan sprat ili pak da na njenom mestu bude izgrađen potpuno novi objekat.
 
Objekti koji se planiraju su prostorno i funkcionalno samostalni, što omogućava etapnu izgradnju. 
 
Plan detaljne regulacije je na uvidu do 1. februara u Zavodu za urbanizam (Bulevar cara Lazara 3) i u Mesnoj zajednici "Narodni heroji" (Majevička 2b). Građani svoje primedbe na nacrt mogu da pošalju Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove (Radnička 2) tokom trajanja javnog uvida. 
  • deda

    08.01.2018 18:14
    na to igraliste sam dolazio kao dete, dovodio svoju decu a sad unuke, bilo nase i moje, e sad cije je i daj je jos nase i moje i koliko, ciji ce to objekti biti na kraju i sta ako postaju privatni vlasnika sprecava da ih preproda i promeni namenu, vise me to interesuje nego ostalo, ta fora sa tribinama sluzi da se ispod naprave klupske kafane sa sve kladionicama koliko kapiram a za gradjane i decu ce ostati onaj deo uz micurinovu pedeset koraka od kuglane i to je sve, ajmo malo preciznije - sta je cije
  • Nervirach

    08.01.2018 15:08
    Imate li vi vase postojbine? Ajd malo tamo ,,unapredjujte,, mora da je jako ,,dobro,, kada ste se setili ovih krajeva. Manite nas vise, nema para, sve ste pokupili. Bice Vojvodina republika al kada sve oplevite, onda cete samo ispljunuti, sazvakano i unisteno.
  • Joca

    08.01.2018 14:09
    politicari sa vizijom
    Ovaj nas grad ima bezbroj urbanistickih problema ,koji su hitni za resavanje i od kljucnog su znacaja za funkcionisanje grada, pa se nista po tom pitanju ne preduzima.Vec se otvaraju radovi tamo gde je ogromna investicija, kako bi se dokopali tendera i svega onoga sto sa sobom nose.
    Dali ovaj grad zivi iskljucivo od sporta ,utuceno je mnogo novca u SPENS a za odrzavanje i tekuce troskove nema para, opet nam nude jos jedan sportski centar kao vrecu bez dna.Gradjani nam bolesni, lutaju od doma zdravlja do specijalistickih ambulanti i praznih apoteka,saobracaj je katstrofalan,bezbednost gradjana je na nultom nivou a gradski carobnjaci hoce sportske terene. Stvarno ste za svaku pohvalu,vidi se da ste politicari sa vizijom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti