Počela zamena tablica sa slovima sa kvačicama

Od 1. januara počela je zamena registarskih tablica sa oznakama č, ć, š, ž, đ, w i y čiji je rok važenja do 2018. godine.
Počela zamena tablica sa slovima sa kvačicama
Foto: 021.rs

To znači da će svi vozači kojima saobraćajna dozvola i registarske tablice ističu u toku ove godine, a imaju navedene oznake, prilikom produženja registracije morati izvršiti zamenu registarskih tablica i saobraćajne dozvole.

- Cena registarskih tablica je 2.190 dinara, a saobraćajne dozvole 1.314 dinara. Ovi troškovi idu na teret vlasnika vozila, a nove tablice važe narednih devet godina - pojašnjava za 021 Gordana Drageljević, vlasnica servisa "Auto-tehnika".

Svi ostali koji imaju navedena slova na svojim registarskim tablicama menjaće ih u godini isteka saobraćajne dozvole, a do tada normalno voze sa tim tablicama.

  • AV

    02.06.2019 09:31
    Pojedinci su donekle u pravu ali zasto voze automobile ako nece da registruju isti i ako ima je skupo imaju gradski prevoz,kupe mesecnu kartu i uzivaju,onda nece morati da placaju tehnicki,registraciju,odrzavanje,zamenu tablica.....Koliko se secam a verovatno i vecina vas da se ranije svake godine menjale tablice a ne kao sada na 7 ili 9 godina ali nas narod brzo sve zaboravi i zato nam i jeste ovako
  • Slobodan

    13.09.2018 22:02
    Stvatno smesno, cim se ukaze prilika da deru narod oni to i rade, ako je takav zakon domet ok, neka plati drzava menjanje jer su oni krivi, menjamo tablice svaku drugu godinu, placamo za nove dozvole, saovracajne, tablice, sad i tehnicki rigorozan,!lepa fora da se puni budzet, pa drzava stala na noge hehe
  • DuxHMG

    05.09.2018 14:47
    Sta je sporno
    Tablice koje isticu moraju da se menjaju svakako. Ne vidim koji je problem ovde. Placali bi i da nemaju pogresna slova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti