Rok važenja saobraćajne produžen za dve godine

Svi oni kojima tablice i saobraćajna dozvola ističu u ovoj ili narednoj godini, neće morati da troše novac na zamenu saobraćajne jer je rok važenja produžen za još dve godine.

Kako je za 021 pojasnila vlasnica servisa "Auto-tehnike" Gordana Drageljević, prošle godine doneta je zakonska uredba kojom je omogućeno produženje važenja registarskih tablica sa sedam na devet godina.

- Kada se počelo sa izdavanjem novih tablica 2011. godine Pravilnik o registraciji vozila je propisao da je rok važenja od sedam godina. Međutim, ono što mnogi vozači ne znaju je da je Pravilnik izmenjen i da je taj rok sada produžen na devet godina osim onih tablica sa oznakama č, ć, š, ž, đ, w i y - kaže Drageljević.

Ona napominje da svi oni kojima saobraćajna ističe još uvek ne moraju da računaju na dodatni trošak jer će prilikom registracije dobiti potvrdu od strane MUP-a da se važnost saobraćajne dozvole produžava.

- Ta potvrda se izdaje na srpskom i engleskom jeziku. Veoma je bitno da vlasnici vozila čuvaju ovu potvrdu i nose je sa sobom, naročito prilikom putovanja u inostranstvo, a i prilikom narednih registracija - navodi Gordana Drageljević.

Po isteku važenja ove potvrde, tj. devet godina od dana izdavanja tablica vozači će biti u obavezi da ih zamene.

Auto-tehnika se nalazi u Stevana Mokranjca 1, gde se sem tehničkog pregleda i produžetka registracije vozači mogu dobiti i sve ostale važne informacije.

  • cola

    25.09.2019 09:28
    saobracajna
    mene su vratili sa objedinjene srpskomakodonske mede pre dve nedelje
  • Vaki

    18.07.2019 13:07
    KONGO
    Pa kongo ima pametnija resenja, a kod nas su samo pare bitne. Udri po narodu dok narod ne ustane a kad ustane onda sve dodje na naplatu!
  • ljubomir nikolic

    13.04.2019 22:51
    ljubakorbovo@gmail.com
    registrovao sam vozilo 2 03 2019 irekli mi da mi je istekla saobracajna kad sam dobio drugu vazi mi do 30 03 2020 zasto mi je produzena na samo godinu dana.prosle godine sam opet menjao jer sam ugradio plin dali je to greska ili nije molim da mi odgovorite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti