Mirović: Muzej prisajedinjenja Vojvodine će dobiti svoju zasebnu zgradu

Muzej prisajedinjenja, koji će ove godine biti otvoren u sklopu Muzeja Vojvodine i Arhiva Vojvodine, mogao bi u nekoj doglednoj budućnosti da dobije svoju zasebnu zgradu.
To je najavio pokrajinski premijer Igor Mirović prilikom obilaska radova u Muzeju prisajedinjenja, koji će biti otvoren ove godine povodom 100 godina od prisajedinjenja Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srbiji.
 
"Mi smo potpuno spremno dočekali početak 2018. godine jer smo mesecima unazad planirali i koordinirali aktivnosti za obeležavanje ovog velikog jubileja. Ovde će u godinama pred nama biti izložbeni prostor Muzeja prisajedinjenja, ali ćemo u budućnosti sa Gradom Novim Sadom i Republikom pronaći mesto za veću i savremeniju zgradu Muzeja", rekao je Mirović.
 
Mirović je istakao da je trenutni prostor Muzeja prisajedinjenja privremeno rešenje, ali "simbolički značajno, jer ćemo prvi put na jednom mestu imati prostor na kome ćemo obeležiti viševekovnu borbu za samostalnost, politička prava i očuvanje jezika i pisma". 
 
Više o samom Muzeju možete pročitati u našem tekstu OVDE.
  • /

    16.01.2018 17:21
    /
    ha, vid ima baraba koji ne znaju da su srbi bili plavi

    srbi i istorija ne idu u istu recenicu

  • Blajv

    16.01.2018 11:44
    @милетић

    Za probanje tuđih telesnih tečnosti ti ipak pre služi Tinder nego portal s vestima.
  • милетић

    16.01.2018 09:51
    Плачу потомци Хортијеваца и Хабзбурговаца. Јел су вам слане сузе?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti