Konkurs za učešće u radionicama "Cirkus gradi poverenje"

Udruženje Cinema city raspisalo je konkurs za učešće u besplatnim radionicama umetničkog projekta "Cirkus gradi poverenje" koji se bavi borbom protiv predrasuda i stereotipa o različitosti u našem društvu.
Konkurs je namenjen mladim Novosađanima koji imaju između 15 i 20 godina i otvoren je do ponedeljka, 22. januara, do ponoći. 
 
Zainteresovani se mogu prijaviti putem ovog linka za radionice savremenog cirkusa, osnove grafičkog dizajna, fotografije i upravljanja događajima, a krajnji rezultat timskog rada biće organizovanje, promovisanje i izvedba predstave savremenog cirkusa. 
 
Organizatori navode da savremeni cirkus, kao vrsta izvođačke umetnosti, još uvek nije dovoljno zastupljen u Srbiji, ali je snažno sredstvo koje podstiče razmišljanje o važnim društvenim pitanjima, kao i učešće u kreativnom rešavanju problema. Vođeni od strane iskusnih profesionalaca kao mentora, mladi ljudi koji budu učestvovali u projektu radiće na realizaciji i promociji savremenog cirkusa, istovremeno razmišljajući i diskutujući o ključnim principima interkulturalizma, raznolikosti i geneze ekstremizma, koji će biti glavna tema performansa. 
 
Dok će jedna grupa raditi na samom performansu, drugi učesnici će imati priliku da pohađaju radionice grafičkog dizajna, fotografije ili upravljanja događajima i da uz pomoć mentora organizuju promociju i izvođenje predstave. Premijera cirkuske predstave održaće se krajem marta, a učenici četiri novosadske srednje škole će imati priliku da vide rezultat timskog rada svojih vršnjaka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti