FOTO: Novosadski plivački šampion prvi u trci za Bogojavljenski krst

U organizaciji Mesne zajednice Sremska Kamenica i Srpske pravoslavne crkve, danas je peti put za redom održano plivanje za Bogojavljenski krst.

Krst je na obalu izneo Aleksa Bobar, koji je prvi preplivao razdaljinu od 33 metra.

Bobar je takmičar PK "Novi Sad" i najbolji plivač junior u regionu, a nedavno je učestvovao na svetskom prvenstvu u Indijanapolisu u SAD-u. Kako je rekao, ovo mu je bio prvi put i veoma je zadovoljan što je pobedio.

"Osnovni cilj je bio da plivamo za čast, a pobeda je šlag na torti. U početku je bilo hladno, ali sam se zbog adrenalina ugrejao, pa je posle bilo mnogo lakše", rekao je Bobar.

Za vreme održavanje takmičenja dežurale su ekipe hitne medicinske pomoći i spasilačke službe da bezbednost takmičara ni u jednom momentu ne bi bila ugrožena. Kako je saopštilo Gradsko veće, nakon liturgije održane u Hramu rođenja presvete Bogorodice, krst je u Dunav nadomak stadiona "Fruškogorac" spustio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

"Na veliki hrišćanski praznik Bogojavljanje, sad već tradicionalno organizujemo plivanje za časni krst. Time obeležavamo podvižništvo, ljubav, kao i koheziju našeg naroda i institucija koje su stubovi društva a to su Srpska pravoslavna crkva, Vojska, Policija i Žandarmerija. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u organizaciji događaja, građanima koji su se i velikom broju okupili, a najviše plivačima. Ove godine učestvovalo je preko 140 plivača, od toga pet žena. To je dobrovoljan čin i lično osećanje i smatram da je pobednik svako ko je danas ušao u hladan Dunav", izjavio je Cvjetićanin.

  • Blajv

    22.01.2018 16:01
    Gej parada za likove koji mrze gej paradu.
  • Сремац

    21.01.2018 18:50
    ЗЛО И НАОПАКО
    Нисам скоро прочитао толико илива мржње према догађају од оних који нису рашчистили неке ствари сами са собом.Вама који мрзите све и свашта је време да одете и посаветујете се са психијатром,док још има времена.Ако вас нешто не интересује,немојте се оптерећивати тим стварима.Да ли ви знате да је међу тим пливачима било и врхунских спортиста,освајача медаља,за које сте ви исти навијали на тим такмичењима и хвалили сте се како смо ето освојили медаљу у пливању,џудоу...срам вас било,ко вам даје право на то.Тај младић,који храбро скочио у Дунав и први допливао,је тог јутра на тренингу испливао седам километара на базену док сте се ви у кревету теглили, мамурни од ноћног ждерања пива.Да ли ви мрзитељи знате да су међу пливачима била два брата близанца са тек навршених 18 година,државни прваци у џудоу? Да ли знате за мајку два сина која је пливала за Часни Крст.Не ви ништа у својој глави немате осим мржње,па нека вам та мржња буде у помоћи,срам вас било.
  • V

    20.01.2018 22:08
    @Luka "Srbin"
    a šta je tačno tu za pohvalu?
    Kakve veze ovo ima sa hrišćanstvom?
    Je li veći hrišćanin onaj koji je nabildovaniji i istetoviraniji?
    Ne treba rasuđivati po fizičkom izgledu, ali kao što je neko rekao, ovi momci malo izgledom deluju sumnjivo, tj. kao da su deo kriminalnog miljea.
    Kakve veze fizička sprema i trka i plivanje imaju sa verom? Oni što su vredno radili tog radnog dana su manji vernici? Oni što nisu vernici su manji ljudi?
    Kakve veze uniforme imaju sa crkvenom manifestacijom u sekularnoj državi?
    Hajte dajte neko objašnjenje zašto je ova "manifestacija" zaslužila pohvale a ne kritike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti