Dveri: Javašluk, službena putovanja i luksuzni automobili direktora Vode Vojvodine

Novosadski odbor pokreta Dveri zatražio je smenu direktora vodoprivrednog preduzeća Vode Vojvodine Slavka Vrndžića, optužujući ga da je najodgovorniji za katastrofalno stanje u ovom pokrajinskom preduzeću gde "hiljade predmeta poljoprivrednika mesecima čeka da se nesposobna administracija organizuje".
Dveri: Javašluk, službena putovanja i luksuzni automobili direktora Vode Vojvodine
Foto: 021.rs

Dverjani tvrde da posao naplate odvodnjavanja ni za godinu dana nakon preuzimanja od Poreske uprave nije uređen, iako su potrošene desetine miliona dinara koje poljoprivrednici redovno uplaćuju. Kako kažu, zbog takvog javašluka poljoprivrednici trpe ogromnu štetu i apeluju da se nesposobni direktor smeni.

"Za to vreme direktor Vrndžić putuje po svetu, a trenutno skija na Alpima. Državni revizor je već ukazao na ogromne malverzacije sa radovima, građevinskim dnevnicima i podizvođačima vodoprivrednog preduzeća "Šajkaška" (o tome možete čitati OVDE), a poslove nadzora upravo vrši JVP "Vode Vojvodine". Kako se troši novac poreskih obveznika vidi se i po decembarskoj nabavci putničkog vozila za direktora po ceni od 3,2 miliona uprkos zabrani nabavke luksuznih vozila. Vozilo je pored svih autokuća u Novom Sadu dobio dobavljač iz Subotice, rodnog mesta direktora. Samo u toku 2017. godine na javnim nabavkama, preduzeća iz Subotice dobila su poslove u vrednosti neverovatnih pola milijarde dinara, dok polako, ali sigurno zatravnjuju poslednji funkcioni kanali za odvodnjavanje i navodnjavanje", saopštavaju Dveri.

Dodaje se da su investicioni poslovi u ogromnom zastoju i da je neophodna hitna revizija pompezno najavljenog projekta navodnjavanja iz kredita Abu Dabi fonda.

"Postoje indicije da se poslovi traljavo i sa zakašnjenjem vode što može prouzrokovati ogromne štete budžetu. Administracija se mimo zabrane umnožava nepotrebnim, netehničkim kadrovima i pored jasne zabrane i uputstva Vlade Srbije. Između 3 i 4 milijarde dinara ovo preduzeće potroši svake godine, direktno iz budžeta, a stanje u poljoprivredi je sve gore. Zahtevamo hitne odgovore od Nadzornog odbora da li oni odobravaju ovakve nabavke, javašluk, službena putovanja i luksuzne automobile direktoru, a od pokrajinske administracije smenu i odgovornost direktora".

  • pecaroš

    20.03.2019 13:34
    Lopovluk
    Koja čuvarska služba je nadležna za jedno od najvećih prirodnih mrestilišta na Krčedinskoj adi poznatije kao Zatonja? Svake godine lopovi mrežama iznesu tone Šarana koji udje da se izmresti i više nikada ne izadje?
  • cile

    24.01.2018 11:23
    Samo vi dozvole za pecanje naplacujte jos skuplje i bice super.Koliko treba neko biti debil da shvati da bi dnevna dozvola od simbolicnih 100 dinara svakom odgovarala i svi bi placali..ovako...
  • gari

    23.01.2018 19:11
    @Joka to sto neznas nije razlog da tvrdis kojesta a koliko vidim neznalica tvog nivoa koliko hoces

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti