Danas stiže krivična prijava protiv Mihalja Njilaša zbog smrti pešaka

Krivična prijava protiv pokrajinskog sekretara za obrazovanje Mihalja Njilaša, koji je krajem godine službenim automobilom usmrtio pešaka u Bikovu, trebalo bi danas da bude podneta Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici, saznaje 021.
Njilaš se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Kazna za ovo krivično delo, prema krivičnom zakoniku, je od jedne do osam godina zatvora.
 
Kako za 021 navodi osnovna javna tužiteljka u Subotici Livija Panić Miletić, krivičnu prijavu će u toku dana podneti Policijska uprava Subotica. 
 
Podsetimo, Njilaš je 28. decembra 2017. godine vozio automobil "škoda superb", a oko 19 časova je u blizini Subotice vozilom udario i usmrtio 69-ogodišnjeg pešaka, koji je na licu mesta poginuo.
 
Njilaš nije imao alkohola u krvi, a službeno vozilo Vlade Vojvodine nalazi se na tehničkom pregledu.
 
Mihalj Njilaš je i član Predsedništva Saveza vojvođanskih Mađara.
 
SVM je nakon nesreće izrazio saosećanje sa porodicom poginulog i poručio da "očekuje rasvetljavanje okolnosti nesreće". Takođe, naglasili su da je važno to što "Njilaš nije pio alkohol jer je svom vozaču, zbog obavljanja njegovih ličnih obaveza, dao slobodan dan".
  • DekiNS

    24.01.2018 14:45
    Mišo, bravo za komentar! Ovde u ovoj kolonijalnoj upravi niko ne daje ostavku, makar na primer pogazio i trojke u kolicima na pešačkom prelazu (ne daj Bože)!
  • ne smem imena

    23.01.2018 13:19
    nece objaviti komentar
    ostavio moju supruga bez posla posle 10 godina rada na odredjeno vreme i.... pogadjate
    na to radno mesto zaposlena supruga bivseg ministra...
  • iz kladionice

    23.01.2018 12:13
    Da se kladimo da će nayebati majstor koji je održavao vozilo?
    Ovaj neće ležati dana jer mu je poturen neispravan auto ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti