FOTO: Aktivisti u humanitarnoj i ekološkoj akciji sa Tvrđave uklonili 2,5 tona smeća

Urbani gerila ratnici podzemlja i članovi Udruženja građana "3D svet", održali su u nedelju, 28. januara na Petrovaradinskoj tvrđavi akciju i performans, kako bi očistili ovaj spomenik kulture i podstakli sve ljude dobre volje da pošalju SMS poruku za operaciju Jugoslava Berklovića.
Više od trideset volontera, obučeni u elegantna odela i sa gas maskama, izneli su oko dve i po tone smeća iz provijantskog dela Petrovaradinske tvrđave. 
 
 
 
Tim performansom hteli su da skrenu pažnju na nebrigu institucija, kako o samoj Tvrđavi, tako i o stanovništvu koje mora da sakuplja novac SMS-om za lečenje u inostranstvu.
 
 
 
Berklović, nekadašnji bajker, paralisan je od struka na dole i potrebno mu je još preko hiljadu SMS poruka preko fondacije "Budi human" Aleksandra Šapića, kako bi sakupio novac za operaciju u Kijevu.
 
 
 
SMS se može poslati na broj 3030 sa tekstom poruke "110". 
  • Neusatz

    04.02.2018 22:35
    Mene zanima kakav je stav UGRIP-a prema Exit festivalu. Exit je trenutno najveci problem Petrovaradinske tvrdjave. Bedemi polako pucaju, a zelenilu treba 2 meseca da se oporavi od exit stampeda.
    Rado cu se prikljuciti takvoj grupi koja se bori za ocuvanje tvrdjave, ali pritom da ne zmuri na jedno oko i da ne vidi koliko jedan festival tolikog obima steti tvrdjavi.


  • Brankoni

    04.02.2018 16:49
    barto
    alo majstore, apsolutno nije bitno kolko ih je doslo, bitno je da su dosli uradili posao koji su trebale da urade nadlezne institucije. Usput da te pitam dal si se pretrgo mozda da posaljes sms za lecenje Jugoslava Berklovica, ako si slucajno prevideo i tu dodatnu akciju evo ti 110 na 3030. Pozdrav svima koji su ucestvovali u akciji, ziveo UGRIP.
  • Barto

    30.01.2018 22:41
    Kolko bese? 2000 clanova? U akcijama ni promil.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti