FOTO: Prijem za pobratimske delegacije povodom Dana grada

Gradonačelnik Miloš Vučević i predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić održali su danas prijem za strane delegacije u Gradskoj kući, a povodom Dana grada.
FOTO: Prijem za pobratimske delegacije povodom Dana grada
Foto: 021.rs

Gradski čelnici su primili delegacije dvadesetak gradova-pobratima i gradova-prijatelja Novog Sada.

Predstavnici gradova iz Srbije, kao i mnogih drugih zemalja ovom prilikom su gradonačelniku Milošu Vučeviću uručili protokolarne poklone, od kišobrana i babuški, do umetničkih slika i minijaturnih maketa brodova.

Koje su tačno delegacije bile u Gradskoj kući je međutim nepoznato, jer protokol, a ni služba za informisanje medijima nisu pružili tu informaciju, a prilikom ulaska delegacija one nisu ni najavljivane, tako da se samo po natpisima na kesama koje su nosili moglo naslutiti iz koje države ili grada su došli.

Prema onome što se moglo zaključiti je da su tako bili predstavnici Noriča iz Engleske, Temišvara iz Rumunije, Pečuja iz Mađarske, Maribora iz Slovenije, Osijeka iz Hrvatske, Bijeljine iz Bosne i Hercegovine, Nižnjeg Novgoroda iz Rusije, Gomelja iz Belorusije, dok se za ostale samo naslutilo po govoru da su sa Krfa u Grčkoj, Banjaluke iz Bosne i Hercegovine, te Budve iz Crne Gore. Ostale delegacije novinari nisu uspeli da identifikuju.

Dodajmo i da je u Svečanoj sali bila prisutna i kartonska carica Merija Terezija, kao i tri vitrine sa nekoliko dokumenata iz istorije grada, kao i tabla sa kratko napisanom istorijom 270 godina Novog Sada.

  • Krk na Brk

    02.02.2018 23:19
    Srbine sa severa, ajd leba ti, idi i leči svoje frustracije depresiju i komplexe inferijornosti negde dalje.

    Nije ti ovaj sajt klinika za psihijatriju.
  • Sever Srbije

    02.02.2018 17:32
    /
    Jevreji napravise drzavu,razgrnuse Palestince niko ne trepnu, Hrvati dobise drzavu posle Tvrtka,muslimansku drzavu Federaciju napravise u Evropi.Nemacku ujedinise samo Srbi ne mogu u jednoj drzavi.Nije sporno ako nisi Srbin imas prava na to misljenje a ako si Srbin a prebrojavas krvna zrnca i huskas na separatizam i proterujes i delis nas na granicare,Solunce,koloniste,samodosleljene,proterane onda imas ozbiljan problem i mrznju i sebi.Znas li sta znaci gradjandki rat debilu sto ga prizeljkujes kako drugacije da se ocepite, da ja i moja deca strepimo od af vojske koju pravite a da se ne branimo.paz bogati.ni ne pomisljajte.bolje zasucimo rukave svi i rad i red a na izbore sposobne birati.
  • /

    02.02.2018 11:05
    /
    @Sever Srbije
    ne lazi da su te ovde manjine ucile pravopisu
    u svim skolama su bili najbrojniji partizanski krajisnici

    to ne mozes poreci

    bukvalno ista ciljana grupa koja sada propagira veliku srbiju

    lazove!


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti