FOTO: TONS izradio slikovnicu o Novom Sadu za novosadske prvake

Povodom Dana Grada, Turistička organizacija Novog Sada je izradila za najmlađe Novosađane slikovnicu "Novi Sad - grad golubijeg srca".

Ideja je bila da se đacima prvacima pokloni edukativna, ali i zabavna slikovnica, koja je prilagođena njihovom uzrastu i koja će im na zanimljiv način ispričati priče o Novom Sadu i njegovim znamenitostima.

Glavni akteri su dva goluba, Goluban i Goga, koji leteći kroz grad upoznaju značajne lokacije, događaje i ljude koji su obeležili istoriju našeg grada.
 
Cilj je da svaki prvak u 35 škola na teritoriji Novog Sada dobije svoj primerak ove slikovnice, koja je urađena na srpskom, mađarskom i slovačkom jeziku, a prvi primerci podeljeni su deci u školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Starim Ledincima.
 
Prema rečima direktora Turističke organizacije Grada Novog Sada Branislava Kneževića, pored promocije i razvoja turističke ponude Novog Sada, izuzetno je važna edukacija, posebno najmlađih sugrađana. "Želeli smo da na jedan kreativan način predstavimo naš grad uz zanimljive priče i bogate ilustracije", naveo je on.
 
Ovaj projekat TONS-a je samo još jedna od aktivnosti koje se sprovode u cilju edukacije i upoznavanja Novosađana sa pričama o Novom Sadu. TONS je organizovao prošle godine i promotivne pešačke ture od kojih su dve bile opšte, Novi Sad-staro gradsko jezgro i Petrovaradinska tvrđava i dve tematske, "Novi Sad iz jevrejskog ugla" i "Novi Sad iz ženskog ugla", koja je obuhvatala priče o znamenitim Novosađankama. U saradnji sa radio-televizijom Vojvodine urađen je serijal emisija "Novi Sad zauvek", kao i tekstovi na temu "Novosadske priče", koji su bili objavljivani u kampanji na sajtu TONS-a kao i fejsbuk stranici Turistička organizacija Novi Sad.
  • Svetlana

    02.02.2018 18:40
    U redu
    ali novosadski golubovi su progonjeni, zabranjeno ih je hraniti. Ah da, ovo su oni što k.ke na Gradsku kuću...
  • /

    02.02.2018 10:58
    /
    sta ce vam slikovnica kad imate one blekendeker bus
    isto ste mu se radovali
  • Boban

    01.02.2018 21:37
    To je to
    Konacno nesto lepo hvala ljudi
    Novi Sade grade moj nedostajes

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti