Sutra edukacija i pregledi Novosađana u "Merkatoru"

Dom zdravlja "Novi Sad" podsetiće Novosađane na važnost redovnih pregleda i brige o zdravlju, a povodom 4. februara, Svetskog dana borbe protiv raka.
Sutra edukacija i pregledi Novosađana u "Merkatoru"
Foto: Pixabay
Lekari će u Tržnom centru "Merkator" u ponedeljak, 5. februara od 10 do 12 časova organizovati edukaciju žena o samopregledu dojki, kao i edukaciju muškaraca o samopregledu testisa.
 
Dermatolog dr Tea Kepčija zainteresovanim građanima pregledaće mladeže dermaskopom. Takođe će biti moguće izmeriti i visinu šećera iz kapi krvi i visinu krvnog pritiska. 
 
Osim Preventivnog centra Doma zdravlja, u akciji učestvuju još i studenti ICEPS-a, osnovnih strukovnih studija zdravstvene nege iz Novog Sada.
 
Podsetimo, Srbija ovaj značajan dan dočekuje sa neslavnom statistikom - svake godine od raka oboli oko 36.000 ljudi, a umre više od 20.000 pacijenata.
 
Muškarci u Srbiji najviše obolevaju i umiru od raka pluća, debelog creva i prostate, dok je kod žena maligni proces najčešće lokalizovan na dojci, debelom crevu, plućima i grliću materice.
 
Detaljnije o neslavnoj statistici u Srbiji i trendovima koje se očekuju u godinama pred nama čitajte OVDE.
  • PERICA ###

    04.02.2018 13:23
    merenje PRITISKA,
    Pre i posle AKCIJE!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti