Novo veliko zapošljavanje u IT sektoru

Kompanija "Sixsentix", deo švajcarske kompanije Sixsentix AG, sa sedištem u Cirihu, najavila je da će u narednih tri do četiri meseca zaposliti oko stotinu ljudi na pozicijama test konsultanata.
Novo veliko zapošljavanje u IT sektoru
Foto: Pixabay
 Od toga će, prema rečima Branka Milikića, direktora Sixsentixa za Srbiju, oko 80 radnih mesta biti otvoreno u Novom Sadu, dok će ostala biti otvorena u kancelariji u Beogradu.
 
Kako navode iz Sixsentixa, priliku za zaposlenje dobiće pre svega matematičari, fizičari, hemičari informatičari i ekonomisti sa bankarskim i iskustvom u finansijama. Razlog je taj što je reč o kadrovima koji se po dosadašnjem iskustvu najlakše snalaze u poslu testiranja aplikacija i najviše uživaju u njemu, kao i taj što veliki broj klijenata Sixsentix-a dolazi iz oblasti bankarstva i osiguranja. 
 
Većini budućih zaposlenih na radnim mestima koja će biti oglašena u narednih par dana ovo će biti prvi susret sa poslom testiranja aplikacija, dok će određeni broj pozicija zahtevati prethodno radno iskustvo u testingu.
 
Kompanija Sixsentix pozvala je sve zainteresovane za zaposlenje da konkurišu bilo putem kompanijskog sajta, bilo putem vodećih portala za oglašavanje slobodnih radnih mesta.
  • Testere

    08.02.2018 22:08
    Imamo nove testere
    Svaka cast. A gde cete te ljude da nahvatate? Na kvantasu ima dosta ljudi...
  • IT sektor

    07.02.2018 22:00
    odgovor
    Nemojte me vredjati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.