Grad daje sedam miliona za projekte unapređenja zdravlja

Grad Novi Sad dodeliće javnim zdravstvenim ustanovama više od 7,5 miliona dinara za projekte promocije zdravlja i prevencije bolesti.
Grad daje sedam miliona za projekte unapređenja zdravlja
Foto: 021.rs
Projekti se odnose na analizu zdravstvenog stanja Novosađana sa predlogom mera za njegovo očuvanje i unapređenje.
 
"Analiza zdravstvenog stanja građana Grada Novog Sada sa predlogom mera za njegovo očuvanje i unapređenje obuhvata vitalno-demografsku situaciju, morbiditet registrovan u vanbolničkoj i bolničkoj zdravstvenoj zaštiti, organizaciju i korišćenje vanbolničke i bolničke zdravstvene službe, ostvarivanje preventivne zdravstvene zaštite, epidemiološku situaciju zaraznih bolesti, zdravstvenu ispravnost namirnica, stanje životne sredine, kao i predlog mera za očuvanje i unapređenje stanja u navedenim oblastima", navodi se u dokumentaciji.
 
Takođe, projekti za koje će biti izdvojen novac iz gradskog budžeta jesu projekti vaspitanja za zdravlje, zaštite i unapređenja zdravlja osetljivih društvenih grupa, prevencije i kontrole zaraznih bolesti, kao i prevencije, edukacije i podizanja svesti građana o štetnim posledicama pušenja i nekontrolisane i redovne upotrebe alkohola. 
 
Osim toga, novac će biti dodeljen i za one projekte koji se tiču prevencije HIV-a, unapređenja mentalnog zdravlja i prevencija mentalnih poremećaja, ali i obeležavanja značajnih datum i jubileja u oblasti zdravstva.
 
Na konkurs mogu da se prijave ustanove čiji je osnivač Republika, Pokrajina ili Grad Novi Sad. Prijavljivanje na konkurs traje do 9. februara.
  • nista oni ne daju

    05.02.2018 17:54
    samo uzimaju
    Grad "daje"? Ili mi gradjani?
    Zato su se i osilili, zato sto smo ih pustili da misle da su to njihovi novci pa nam s vremena na vreme ucine po neku uslugu. Uglavnom pred neke izbore. Pri tome mislim na sve koji se vrte unazad 30 godina.
  • Kao

    05.02.2018 17:12
    i uvek
    To budu zesci izgovori za projekte, a dobar nacin da se uzme novac. Niti imaju ideje, niti imaju volje. U tom zdravstvu ima toliko ljudi, koji bi mogli da unaprede nesto, ali nisu niciji. Naravno, ima tu i ljubomore, ako neko ima ideju, a ja ne. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti