Novi Sad svetski prvak u zimskoj vožnji bicikla

Novi Sad je pobedio na svetskom takmičenju gradova u kojima ima najviše ljudi koji zimi idu biciklom na posao ili u školu.
Takmičenje "Winter bike to work day" traje već nekoliko godina među biciklistima širom sveta, a nagradu osvaja grad čiji su stanovnici najaktivniji, odnosno koji se prijave na istoimenom sajtu. 
 
"Prethodnih godina nam je titula izmicala, ali ovog puta smo rešili da pobedimo. Oko 1.400 sugrađana uključilo se u takmičenje, a verovatno je još mnogo više njih i čilo za Winter Bike To Work Day. Ove godine u takmičenje su se uključile i škole sa svojim učenicima, a ti glasovi bili su presudni u trci za svetskog prvaka. Konkurencija je bila jaka", poručili su u Novosadskoj biciklističkoj inicijativi.
 
 
Kako dodaju, nagradu je osvojilo 1.393 Novosađana, od kojih je 115 učesnika. Iza Novog Sada je Denver sa 1.165 biciklista, pa Boulder sa 817, dok je Zagreb na četvrtom mestu sa 621 učesnikom. 
 
  
 
Proglašenje je bilo na Kongresu zimskog biciklizma (Winter Cycling Congress) u Moskvi, gde je Novosadska biciklistička inicijativa dobila Winnie nagradu.
  • Ma

    14.02.2018 21:33
    @ posmatrac
    Bravo. Nek si im rekao. Tako je brate. Egzibicioniza, popularnost. Wow.
  • Posmatrač

    12.02.2018 06:53
    Aktivizam bilo koje vrste je znak viška slobodnog vremena (dokolica), potrebe da se bude popularan (egzibicionizam) i saznanja o ličnoj beznačajnosti i besmislu (simptom depresije).

    Zato... pustite ovo dvoje-troje vodećih iz NSBI da se druže, organizuju akcije imajući utisak da rade nešto važno i pametno, uzmu kao NVO neke pare iz nekih fondova, a sve iz terapeutske potrebe da reše sopstveni psihološki ili finansijski problem, krijući se iza javnog interesa...

    I budite srećni što sve to vi ne morate.
  • Biciklista

    12.02.2018 00:14
    Zima, zima ... e pa sta je...
    Biciklista sam i zimski i letnji i prolecni i jesenji...vozim svaki dan, bez izuzetka. NS nije grad zimskih biciklista ni u najavi i samo neka tako i ostane. Medjutim ono sto ne mogu da ne primetim na ovom portalu je sledece: svakodnevno blacenje svega i svakoga. Sta god da je tema, bar 70% komentara je negativno, cinicno i zlobno do srzi. Ukoliko bi se pojavila vest o izniklim visibabama na Fruskoj Gori i to bi bar polovina komentatora iskomentarisala negativno. Bas me zanima da li ste tako i uzivo k....ti.
    Inace ... komentari tipa "nemamo para pa se zato smrzavamo na biciklima i gubimo zdravlje" je toliko nebulozna. Ne smrzavamo se ... cak naprotiv, ukoliko se ne obucem adekvatno, skuvam do posla se na bajsu, a o jacanju imuniteta mogu samo da kazem da ne znam sta je prehlada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti