Ove godine bez gradnje vrtića u Novom Sadu

Novi Sad ove godine neće dobiti ni jedan novi vrtić, što je bio slučaj i proteklih nekoliko godina.
Ove godine bez gradnje vrtića u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Lokalna vlast će novac koji ima u budžetu upotrebiti za manje dogradnje dva vrtića i sanaciju postojećih, a jedini novi objekat biće Centralna kuhinja, čija izgradnja traje još od 2011. godine.

Iz Gradske kase ove godine će biti uloženo 242,3 miliona dinara za investiciona ulaganja u PU "Radosno detinjstvo", a najveća pojedinačna investicija će biti završetak Centralne kuhinje. Od te sume, 45,3 miliona dinara Grad je dobio od Pokrajine preko Uprave za kapitalna ulaganja.

Značajnije sume, u iznosu od 14, odnosno 15 miliona dinara, biće uložene u dogradnju vrtića u Starim Ledincima i Rumenki. Drugih većih radova neće biti. Oko 80 miliona dinara predviđeno je za radove na više od 40 vrtića i to uglavnom na elektroinstalacijama, vodovodnoj mreži, energetskoj efikasnosti i legalizaciji objekata. Tehnička dokumentacija za sve ove radove koštaće još 13,1 milion dinara.

Investicioni plan Grada za "Radosno detinjstvo" predviđa i da se 7,3 miliona dinara izdvoji za kupovinu dva vozila za dostavu hrane i jednog putničkog vozila, kao i 38,4 miliona dinara za administrativnu opremu ove predškolske ustanove. Za kupovinu opreme za obrazovanje, odnosno pribor koji se koristi za igru i učenje dece, za svih 60 vrtića biće upotrebljeno 28,1 milion dinara.

  • Miroslav

    01.06.2019 14:00
    Sramota
    To sto se radi i renovira pod znacima navoda u Rumenki u vrtiću nevredi pišljiv dinar video sam radove kazniti i firme koje su dobile tender i one u upravi što su odobrile tim firmama bruka i sramota .
  • makijaveli

    15.02.2018 13:10
    deca, sta je to
    Koga brige za natalitet i decu koja nemaju mesta u vrticima ? Vazno je raspodeliti pare parazitskom sistemu. Sada su smislili neku rekonstrukciju centra grada, da bi se jos neko ugradio u budjet grada. Pa dokle vise, glasajte ponovo za iste.
  • -

    14.02.2018 08:13
    -
    Tačno je da su vaspitači prilično loše obrazovani za svoju ulogu. Na žalost škola ih tako obrazuje jer više nema kriterijuma pri upisu, pa smo došli do toga da vaspitačku školu upisuju oni koji ne znaju gde će, pa vele ajd ovde ću upisati jer ću to sigurno i završiti.Gde je tu sposobnost, ljubav,kreativnost, snalažljivost, muzikalnost... Nema je. Tužno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti