Filmovi sa FEST-a od 24. februara u Novom Sadu

Filmovi sa FEST-a, 46. po redu, biće prikazani i u Areni Cinepleks u Novom Sadu od 24. februara do 5. marta.
Novosađani će imati priliku da pogledaju filmove koji su višestruko nagrađivani na prestižnim svetskim filmskim festivalima. Biće prikazani filmovi Giljerma del Tora, Pola Tomasa Andersona, Martina Mekdona, Paola Đenovezea, ali i domaće ostvarenje reditelja Dejana Zečevića.
 
"FEST ove godine više nego ikada biće most između domaćeg, dominantno komercijalnog, bioskopskog repertoara i najvažnijih filmova nastalih između dva festivalska izdanja. Filmovi reditelja iz svih delova sveta tokom deset festivalskih dana ponovo će biti glavna tema publike koja je svoj dobar ukus gradila upravo na ovom festivalu sa gotovo poluvekovnom tradicijom", navode u FEST-u.
 
Ovogodišnje izdanje otvoriće višestruko nagrađivani film "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju", a na repertoaru su i "Oblik vode", "Skver", "Lady Bird", "Izgrednici", "Dovlatov", "Ja, Tonja", "Pravo mesto", "Agape" i drugi.
 
"Bilo da govore o sadašnjem ili davno prošlom vremenu, filmovi ovogodišnje selekcije na više nivoa dotiču probleme, strahove i nadanja savremenog čoveka pružajući mu više mogućnosti za izlazak iz samo naizgled začaranog kruga. Najčešće bez želje za nametanjem samo jednog rešenja, autori u svoj svet kao aktivne učesnike uvode i posmatrače iz bioskopskih fotelja, stavljajući ih u dileme koje sutra (ako već nisu) mogu da postanu realnost", dodaju organizatori festivala.
 
Filmovi će se prikazivati u Sali 5 Arene Cinepleks u terminima od 19 i od 22 časa. Ulaznice u pretprodaji, za sve filmove i sve projekcije, koštaju 400 dinara.
  • Nervirach

    13.02.2018 17:19
    U moje vreme se guralo i tuklo u redu na blagajni. I to za visu cenu karte nego kada su redovne projekcije. Ovo je neki popust za privuci publiku?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti