VIDEO, FOTO: Novosađani pustili u vazduh balone u čast bolesne dece

Novosađani su, kao i svake godine, pustili u vazduh na stotine zelenih balona u čast dece obolele od raka, te u pomen deci koja su bitku protiv raka izgubila.
VIDEO, FOTO: Novosađani pustili u vazduh balone u čast bolesne dece
Foto: 021.rs
Nacionalna asocijacija roditelja dece obolele od raka NURDOR je, zajedno sa brojnim građanima, obeležila Svetski dan dece obolele od raka u više od 40 gradova u Srbiji, a Novosađani su prisustvovali obeležavanju na Trgu slobode. 
 
 
Zeleni baloni poleteli su u vazduh u 13 časova u svim gradovima u kojima se obeležavao ovaj dan, a koji podseća da u Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka, a svake sedmice jedno dete umre. 
 
 
Na štandovima NURDOR-a bilo je moguće podržati asocijaciju u vidu donacija ili kupovine proizvoda koje prodaje NURDOR. Proizvodi su dostupni i OVDE. NURDOR trenutno prikuplja nedostajućih 17 miliona dinara kako bi završila dečije hemato-onkološko odeljenje bolnice u Nišu, a koje će unaprediti lečenje mališana.
 
 
Podsetimo, trenutno se na odeljenju pedijatrijske onkologije u Dečijoj bolnici od maligniteta leči 15 mališana različitog uzrasta, a samo u jednom danu je prošle sedmice preminulo dvoje dece.
 
Reč je o 19-ogodišnjoj devojci, koja se lečila čak 10 godina i imala recidiv, te o 15-godišnjoj devojčici koja se, takođe sa recidivom, lečila četiri godine. 

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti