Liga osnovnih škola u fudbalu od marta u Novom Sadu

Žreb za "Ligu osnovnih škola", takmičenje osnovnih škola u fudbalu i fudbalskim veštinama, organizovan je danas u Gradskoj kući.
Liga osnovnih škola u fudbalu od marta u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Ovo takmičenje organizuju Grad i Fudbalski klub "Vojvodina" u saradnji sa svim osnovnim školama u gradu.

U naredna tri meseca novosadski osnovci će se takmičiti u fudbalu u mešovitim timovima, pošto je obaveza svake ekipe da ima i devojčice u ekipi. Kako su naveli organizatori, projekat je zasnovan na modelu inkluzije, pa tako svaki tim koji učestvuje u takmičenju ima dve devojčice u ekipi, kako bi se kod dece od prvog do četvrtog razreda ojačala svest o važnosti fudbala kao igre koja promoviše integraciju i solidarnost, odnosno igre koja povezuje različitosti i koja je ista za sve.

U takmičenju će učestvovati 24 novosadske osnovne škole, utakmice će se igrati od marta do maja svakog vikenda na terenima Fudbalskog centra "Vujadin Boškov", a finalni turnir igraće se na stadionu "Karađorđe".

Prilikom žreba kuglice su izvlačili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Upravnog odbora FK "Vojvodina" Dušan Vlaović.

Obojica su istakli značaj ovakvih programa za najmlađe koji se ovako uče fer-pleju, timskom radu i dobrim međuljudskim odnosima.

  • Cane liman

    21.02.2018 16:46
    DECU NA SPORT A NE NA ULICU.!!!! Odlicna ideja i treba da se deca bave sportom i takmice.......
  • gari

    21.02.2018 16:33
    @ns vau, a ti idi igraj kriket, golf, mada vidim da si reprezentativan kalibar u sinhronom davljenju
  • LOL

    21.02.2018 15:12
    I naravno opet sveprisutna mirodjija. Ps dali iko u Srbiji voli, postuje i neguje neki pravi vid sporta a ne samo "fudbal"koji je uzgred receno zadnje dve decenije propao niz lestvicu evolucije. Toliko dobrih sportova, odlicnih sportista a kod nas se vecito promovise sport u kome je sve u prodaji i kupovini , dno dna .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti