FOTO: Sneg veje u Novom Sadu, za sada bez problema u saobraćaju

U Novom Sadu od sinoć pada sneg, a ulice su prohodne.
FOTO: Sneg veje u Novom Sadu, za sada bez problema u saobraćaju
Foto: 021.rs

Do 8 časova na kolovozu i trotoarima se formirao snežni pokrivač debljine jedan do dva centimetra, koji ne stvara probleme u saobraćaju, a na ulicama se mogu videti radnici zimskih službi svih javnih preduzeća kako čiste.

Autobusi GSP-a jutros voze redovno u svim pravcima, saznaje 021.rs u gradskom prevozniku. Portparolka GSP-a Snežana Jaković za 021 kaže da nema nikavih problema kada je u pitanju prevoz gradskim autobusima, i da ukoliko bude zastoja, građani će pravovremeno o tome biti obavešteni preko medija.

"Sneg nije izazvao probleme ni u gradskom ni u prigradskom saobraćaju i odvija se redovno, bez otkazivanja polazaka. GSP će se potruditi da nema otkazivanja polazaka dok budu trajale snežne padavine. Jedino što može biti problem je zastoj na putevima, što može da izazove kašnjenja na linijama. Ukoliko se to desi, molimo putnike za razumevanje", navodi Jaković.

Na terenu je i zimska služba JKP "Put". Kako kažu za 021.rs, celokupna mehanizacija je na terenu, a na snazi je trećen stepen pripravnosti. Angažovano je 38 ekipa, 25 vozila sa posipačima i raonicima i 12 građevinskih mašina za čišćenje snega.

"Trenutno stanje je da su svi putevi I prioriteta koje mi održavamo prohodni i vlažni, sa malo zaostalog snega. Sada krećemo u novi ciklus posipanja soli, jer sneg trenutno jenjava i oko 13 časova očekujemo novi talas intezivnijih padavina. Zastoja nema, ali apelujemo vozače na maksimalan oprez u saobraćaju, naročito predveče, jer će temperature biti znatno niže, a sneg intezivniji. Dok god traju ovakvi uslovi, mi se nalazimo na I prioritetu, a to su linije gradskog saobraćaja u gradu i van grada, državni putevi na prilazima gradu i putevi ka institucijama od javnog značaja.U "Gradskom zelenilu" saopštavaju da su spremno dočekali najavljeni ledeni talas", navode u "Putu".

U "Gradskom zelenilu" poručuju da su spremno dočekali najavljeni ledeni talas.

"Od pet sati na terenu se nalaze 142 radnika sa 30 vozila mehanizacije. Prvi krug čišćenja autobuskih stajališta, staza u parkovima i oko njih, gradskih trgova, pešačkih prilaza mostovima i Petrovaradinske tvrđave je završen. Pored čišćenja, radnici posipaju so i rizlu, a prilazi mostovima prskaju se magnezijum-hloridom", navode u "Zelenilu".

Temperature su ispod nule i sneg se očekuje u narednih nekoliko dana u Novom Sadu, a temperature će tek u petak ići u plus.
 
Održan sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije
 
Na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije konstatovano je da javna komunalna preduzeća "Gradskog zelenilo", "Čistoća", "Parking servis" i "Put" obavljaju poslove iz svoje nadležnosti. Rečeno je i da se saobraćajnice čiste redovno prema prioritetu, da se gradski prevoz odvija po predviđenom režimu, a da zdravstvene ustanove funkcionišu uobičajeno.
 
"Takođe, rečeno je da ima dovoljno mesta u prihvatilištima za beskućnike, i da će biti zbrinuti svi kojima bude potrebno. Na sastanku Štaba dogovoreno je da će sve vitalne ustanove i službe raditi pojačano u cilju obezbeđivanja nesmetanog odvijanja života u gradu", navodi se u saopštenju. 
 
Podseća se i na to da su preduzeća, ustanove i druga pravna lica, preduzetnici, kao i stambene zajednice, u obavezi da uklanjaju sneg i led sa trotoara, prilaznih puteva i staza, da posipaju odgovarajućim materijalom ispred objekata, odnosno zgrada, kao i da uklanjaju sneg i led sa krovova objekata.
 
Ukoliko se ukaže potreba, građani se za podršku i informacije mogu obratiti Gradskoj upravi za inspekcijske poslove telefonom na brojeve: 021/4872-402, 021/4872-403, 021/4872-404, 021/4872-544, kao i Upravi za vanredne situacije na broj 1985.
  • Pfff

    27.02.2018 08:19
    M'da
    Nista se tu ne cisti, saobracaj je katastrofa, juce bio lancani u temerinskoj.
    A verujem da nije samo tu bilo nesrece.
    Na pojedinim gradskim autobusima se brojevi nisu videli od snega.
    Kamion sa 5. slike sam video u 6 ujutru i to je bilo to.
    Bitno je da se razmatra ime za most koji nije otvoren, dok pojedini gradjani skupljaju pare da sami farbaju "dugu", da je zastite. Videcemo koliko ce dugo da rastavljaju "privremeni" most.
  • zokyns

    26.02.2018 23:23
    grtalica
    ja koliko vidim kroz moju ulicu jos niko nije prosao da pocisti sneg .a kroz nju ide i bus
    da nam nisu vozila u BG ,da tamo ciste ? ipak su izbori....
  • Djolev

    26.02.2018 16:09
    Inspekcija
    Ovo su telefoni najvecih dzabalebarosa u gradu i sire

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti