Pokrajinski sekretar za kulturu Miroslav Štatkić podneo ostavku

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić podneo je ostavku, a na toj funkciji zameniće ga Dragana Milošević.
Ostavku bi trebalo da potvrde poslanici na današnjoj sednici. Ovo će biti prva kadrovska promena od formiranja Pokrajinske vlade u junu 2016. godine.
 
Kako je rekao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, Miroslav Štatkić odlazi na funkciju u Zavod za kulturu Vojvodine, koji će uskoro postati Kulturni centar Vojvodine. Igor Mirović je naveo da je delimično zadovoljan njegovim dosadašnjim radom i da "naravno uvek može bolje".
 
Opozicija ocenjuje da nije reč o ostavci, nego o, kako kaže poslanik SRS Đurađ Jakšić, "smeni sekretara koji je napravio haos u radu". 
 
Kako je Jakšić naveo, tokom godinu i po dana, "Štatkić je davao desetine miliona dinara za nepostojeće projekte i takođe je primetno da je polovina sredstava odlazila za muziku, što je oblast delovanja sada već odlazećeg sekretara, a ostatak za sve ostale oblasti kulture, medije i verske zajednice".
 
 
Dragana Milošević je rođena 1983. godine, a zvanje diplomiranog muzičara stekla je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Zaposlena je kao violinistkinja u orkestru Opere Srpskog narodnog pozorišta.
 
Pre imenovanja na novu funkciju bila je odbornica Srpske napredne stranke u Skupštini grada Novog Sada, kao i poslanica Skupštini Vojvodine. Kako se navodi na sajtu Skupštine Vojvodine, ona je i članica Odbora za administrativna i mandatna pitanja, a uz to je i zamenica predsednika Odbora za kulturu i javno informisanje.
 
Prema nezvaničnim informacijama, uskoro bi moglo da dođe do još nekih kadrovskih promena u vrhu pokrajinske vlasti. Prema Mirovićevim rečima, "rade se analize i prati rad svih, pa će se do druge godišnjice rada Vlade videti ko je šta postigao i da li će biti potrebno da dođe do promena".
  • Drug Pišta

    08.03.2018 13:06
    Ludilo ne prestaje...
    Pogledajte malo imovinu ministara i funkcionera, posebno tih koji smenjuju Štatkića. Svi pokupovali stančuge i džipove, većina i kućerine. Štatkić živi na istoj adresi... a oni? Samo vi glasajte... tek će da nam bude mrakača.
  • Novosađanka

    08.03.2018 11:51
    Ko sve nije poslanik u APV
    Pogledajte listu poslanika u skupštini APV i sve će vam biti jasno. Od najlošijih i neuspešnih studenata i đaka do rodbine i zeta samoproklamovanog kralja uništene nam Srbije.
  • Saradnik

    08.03.2018 09:34
    Sistemske bolesti
    Nakupilo se bagre proteklih četvrt veka u celoj državnoj administraciji. Po kabinetima sve manekenke, ratnohuškački penzioneri i partijski odvratadovrata slučajevi. Niko to neće očistiti. Budžet minoran i još se iz odobrenih projekata traži finansiranje političkih kampanja. Štatkić da slavi ovu smenu kao novi rođendan!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti