Novi Sad spreman u slučaju poplava, građani pozvani da ne bacaju smeće u potoke i kanale

Celodnevni monitoring prohodnosti vodenih korita i stanja nasipa biće uveden na teritoriji Novog Sada, a u sklopu priprema za eventualnu odbranu od poplava, odlučeno je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.
Akcenat će biti na bujičnim potocima na sremskoj strani grada, a određene su i lokacije za punjenje džakova u slučaju potrebe.
 
Na sednici je rečeno da grad ima dovoljno neophodne opreme za odbranu od unutrašnjih voda, da su bujični potoci pročišćeni, ali i da se kontinuirano prati njihovo stanje kao i stanje drugih odvodnih kanala. 
 
S tim u vezi, Gradski štab poziva građane da ne bacaju smeće u potocima i odvodnim kanalima, odnosno da ih ne koriste suprotno nameni, jer na taj način ugrožavaju javni sistem odbrane od voda. 
 
Kako su saopštili predstavnici Republičkog hidrometorološkog zavoda sneg se u Vojvodini otopio bez većih problema, očekuje se oko 70 milimetara padavina tokom marta, što se zbog ravnomerne raspoređenosti ne smatra intenzivnim padavinama koje bi mogle da izazovu probleme. Oni su rekli da je vodostaj Dunava srednje, odnosno srednje-niske visine i da za sada nema opasnosti od poplava, ali da se ukupno stanje mora pratiti posebno zbog nastupajućeg topljenja snega na Alpima koje se očekuje u aprilu i maju.  
  • suncica

    12.03.2018 00:01
    cuvajmo sebe i vazduh
    Postovana-ni, pisano 08.03.2018.11:57 i Postovani Gospodine Jovane , pisano, 09. 03..2018 07:26! prvo da vas POZDRAVIM, i druge divne pozitivne LJude, koji su DOBRI! Nesto sto me je uznemirilo, je to isto sto ste i vi osetili, Gosp. Jovane, je ta, izuzetna negativnost, kod, nekih, neljudi, jedino tako mogu da ih nazovem! KADa se sretne, covek sa takvima, nadam se jos kratko, vreme, oseti skoro fizicku, nelagodnost! Nemam pojma, o cemu se radi, ali je tako! Pazite, skoro, takve osobe, se nalaze, ne samo na ulici, kao izvesna, totalno izbezumljena, kako je normalan covek vidi, ta uvezi, smeca, vec i na drugim, mestima, gde se iznad, svega ocekuje,ljudskost i pomoc!!!! Sve sam Vas razumela i verujte , ima nas veliki broj sokiranih! Kako su preuzeli, HA,"vodjstvo", u nemaru, drskosti, histeriji, itd... kako ljudi mogu biti takvi, kao ovi neki,sada? Usvakom slucaju, posle,nevremena,kise,DOLAZI SUNCE! Razmisljajmo tako,i sto im manje budemo poklanjali paznje, to ce se vise rasplinjavati i nestajati, kao oblaci! Sve najlepse i u to ime, UDAHNIMO duboko NAS VAZDUH!
  • Jovan

    09.03.2018 07:26
    4suncica
    Draga Sunčice, nažalost, nema više nikakve savesti kod odraslih. Iz prve ruke se upoznao sa mentalnim stanjem građana ovog grada. Izlazim iz kola u strogom centru grada, kad žena na uglu dve ulice ostavlja kesu sa smećem. Viknem za njom da bi mogla svoje smeće da baci u kontejner, na primer, na šta se ona okreće, prilazi mi i kreće da govori kako ona plaća (ne znam šta, nije dovršila rečenicu), kako ja ne treba da vičem na nju (pošto sam bio van sebe od besa), i šta ja to hoću od nje. Besan kao ris, vičem i pitam je kako je nije sramota da baca smeće, pa ni manje, ni više nego u moj kvart, gde živim, pitam je da li ja treba možda da gledam njeno smeće svaki dan, na šta me ona pita "A, gde ti živiš?" (iako u svakom momentu se ja njoj obraćam sa "Vi", dok se ona meni obraća sa "ti"), na šta joj odgovaram da živim u zgradi iza ćoška (iako uopšte ne vidim kakve to veze ima, i da ne živim, to ne menja činjenicu da je ona bacila smeće u sred strogog centra grada). I dalje besan, pitam da li joj je zaista toliko teško da tu malu kesu ponese sa sobom do prvog kontejnera, na šta ona i dalje govori kako ne treba da vičem na nju. Okreće se od mene, odlazi, a ja je besno nazovem ono što ona zaista i jeste - "smećarka". Šta dalje reći...
  • Novosadjan

    09.03.2018 00:53
    Jel to vazi i za uzorne firme ili samo za gradjane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti