Dobitnik Februarske nagrade predao poklone Sigurnoj ženskoj kući

Sigurnoj ženskoj kući danas je uručena oprema kupljena novcem koji je uz Februarsku nagradu dobio ovogodišnji dobitnik dr Tihomir Vejnović.
Novčani deo nagrade, dr Vejnović je namenio ovoj ustanovi, a prema njihovim željama obezbeđene su stvari koje će im olakšati svakodnevno funkcionisanje. Tako su za Sigurnu žensku kuću nabavljeni zamrzivač, mikrotalasna pećnica, aspirator, digitalni merač krvnog pritiska, inhalator za decu, dvoje dečjih kolica i druge potrepštine.
 
- Današnji dan u Betaniji nam je počeo sa poklonima, jer su sve naše pacijentkinje dobile od MZ "Narodni heroji" na poklon ruže, kao i sve zaposlene žene na našoj klinici. Kada sam primio Februarsku nagradu, istakao sam da je to nagrada celog kolektiva, odnosno svih onih stručnjaka koji su preko 30 godina moje prakse pomogli da na svet dođe jedan ceo grad Novi Sad, koji je u ono vreme imao oko 100.000 stanovnika. Novčani deo nagrade sam želeo da usmerim ka Sigurnoj ženskoj kući, pre svega kao znak poštovanja. To je jedan podstrek za sve žene koje se bore da budu ravnopravne u našem društvu, a poklon je samo sitnica koja simbolizuje dobru volju i humanost – rekao je dr Vejnović.
 
Direktorica Centra za socijalni rad Dobrila Čačija i rukovodilac Sigurne ženske kuće Nada Padejski-Šekerović naglasile su da je od velikog značaja skretanje pažnje na problem nasilja nad ženama 365 dana u godini i da se ta borba mora odvijati postojano i snažno.
  • Ludus

    09.03.2018 07:44
    Svaka cast Tihomire.
  • dr Petrovic

    09.03.2018 06:43
    Bravo Tihi!
    Ostavljas mnogo dobrih dela u zivotu!
    Korisni covece!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.