Ekonomisti, trgovci i tekstilci tražili posao na sajmu zapošljavanja u Novom Sadu

Elektrotehnička, ekonomska, komercijalna, trgovačka, tekstilna, prehrambena i saobraćajna struka imala je prilike da nađe posao na današnjem sajmu zapošljavanja.
Zainteresovanima je u ponudi bilo 2.536 radnih mesta od 77 poslodavaca. Sajam su organizovali Grad Novi Sad i novosadska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.
 
Prema rečima direktora Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj grada Goran Sečujski, Grad Novi Sad je u 2018. godini predvideo 1,2 miliona evra za podsticanje zapošlјavanja - juče su završena tri konkursa, a narednih dana slede novi konkursi za samozapošlјavanje i subvencije za nova radna mesta. 
 
"Ova godina će biti posvećena i obukama za deficitarna zanimanja, te će Grad nastaviti da finansira tu obuku u IT sektoru, u oblasti starih zanata, a 100 lica biće obučeno za posao zavarivača što je veoma traženo zanimanje. U Novom Sadu trenutno ima oko 16.000 nezaposlenih, ali ohrabruje to što je u 2017. godini zaposleno 5.000 lјudi više u odnosu na 2016. Takav trend će biti nastavlјen sudeći po rezultatima ankete koju smo realizovali i koja pokazuje da domaći privrednici traže nove lokacije za proširenje poslovanja, ali i da je sve više i stranih investitora", rekao je Sečujski.
 
Prema rečima direktora Nacionalne službe za zapošlјavanje Zorana Martinovića, najveće efekte na smanjenje broja nezaposlenih proizveo je povolјan privredni ambijent u Srbiji koji privlači sve više stranih investitora.
 
"Treba imati u vidu da i programi i mere za podsticanje zapošlјavanja koje sprovode svi nivoi vlasti i Nacionalna služba za zapošlјavanje i te kako utiču na povolјniju sliku na tržištu rada", izjavio je Martinović.
 
Direktorka Pokrajinske službe za zapošlјavanje i potpredsednica Skupštine Vojvodine Snežana Sedlar najavila je da će iduće sedmice biti usvojen Pokrajinski plan zapošlјavanja za koji je, kako je rekla, izdvojeno 120 miliona dinara.
 
"Posebno će biti stimulisano novo zapošlјavanje deficitarnih zanimanja i to za one oblasti koje se odnose na osnovne akademske studije, specijalističke i master studije, što je veliki podsticaj poslodavcima i izraz našeg nastojanja da zadržimo te kadrove u našoj sredini", naglasila je Sedlar.
 
I na nivou Pokrajine biće stimulisano samozapošlјavanje, javni radovi, a u svetlu politike jednakih mogućnosti, u bodovanju će prednost imati radno sposobne osobe u statusu socijalnih potreba, korisnici novčanih nadoknada, tehnološki viškovi, mladi bez roditelјskog staranja, samohrani roditelјi i slično.
  • Smartass

    09.03.2018 13:58
    "Ekonomisti, trgovci i tekstilci tražili posao na sajmu zapošljavanja u Novom Sadu"

    Trazhili su ga svuda, ali nisu nashli, pa ko vele, da pogledaju i tamo, mozhda se tu sakrio. Taj Posao je drzhavni shampion u prvenstu igranja zhmurke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti