Univerzitet u Novom Sadu među 250 najboljih u oblasti poljoprivrede i šumarstva

Univerzitet u Novom Sadu na britanskoj QS rang listi rangiran je među 250 najboljih univerziteta iz oblasti poljoprivrede i šumarstva.
Univerzitet u Novom Sadu među 250 najboljih u oblasti poljoprivrede i šumarstva
Foto: 021.rs
Univerzitet u Novom Sadu rangiran je između 201. i 250. mesta, što predstavlja napredak u odnosu na prošlogodišnje rangiranje kada je UNS bio između 251. i 300. mesta.
 
Za ovaj uspeh Univerziteta zaslužni su Poljoprivredni fakultet i Institut za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu. 
 
Kako se navodi u saopštenju, Poljoprivredni fakultet je postavio visoke standarde u oblasti međunarodne saradnje i nalazi se u društvu vodećih institucija u toj oblasti u svetu. 
 
QS rang lista jedna je od tri najznačajnije liste za rangiranje univerziteta u svetu pored Times Higher Education liste i Šangajske liste. Kriterijumi na osnovu kojih se rangiraju univerziteti na QS rang listi su akademska reputacija, citiranost radova, reputacija poslodavca i h-indeks citiranosti istraživača.
  • Brain damage

    09.03.2018 23:46
    @Šala
    Pa kako nije uspeh!? Znas ti kakve institucije su u prvih 50? Mogu da potpisem da prvih 10 ima oglede sa gajenjem poljoprivrednih kultura u svemiru.
  • Licni utisak

    09.03.2018 23:39
    @Nekadašnji student
    Imao sam priliku da upoznam prof. Orlovica i mislim da je jako vredan i sposoban covek. Priznajem da ne znam kakav je profesor, da li je samo teoreticar ili ima i prakticno znanje, ali vidim da je od Instituta za nizijsko sumarstvo napravio svemirski brod.
  • Radnik

    09.03.2018 22:18
    Vise bih voleo da smo dobro plasirani po visini plata .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti