Most slobode bio zatvoren zbog barže koja se otkačila od broda

Most slobode bio je zatvoren za saobraćaj zbog barže koja se otkačila od broda i nekontrolisano plutala Dunavom, saznaje 021.rs.
Most slobode bio zatvoren zbog barže koja se otkačila od broda
Foto: 021.rs

Policija je most zatvorila oko 15 časova i prelazak preko njega nije bio moguć 20-ak minuta. Vozila nisu mogla da priđu mostu ni sa novosadske ni sa kameničke strane, jer su bile postavljene patrole.

U novosadskoj policiji su za 021.rs potvrdili da je na mostu bio obustavljen saobraćaj, jer se barža odvojila od broda otprilike kod Mačkovog spruda, pa je pretila opasnost da udari u stubove mosta.

Kako je brod koji je krenuo po baržu uspeo da je zaustavi pre nego što je stigla do Mosta slobode, nije došlo do sudara, a most je potom otvoren za saobraćaj.

Zbog zatvaranja Mosta slobode stvorile su se gužve na Trandžamentu, kao i u ulicama koje na novosadskoj strani vode ka Varadinskom mostu.

Autobusi GSP-a koji su vozili ka sremskoj strani grada su tokom blokade išli preko Varadinskog mosta.

  • Ludilo u stali

    12.04.2018 22:05
    100000 baraza da se otkaci ne mogu nista mostu nego vam sade strahove i na ovaj nacin plus
  • Mooooooooooooj NS

    16.03.2018 21:14
    analogijom
    Kako petamlu kad znam da nikad vise ne bismo sakupili pare za takav jedan most.Vecina nas ne bi dozivela otvaranje..eto za Zezelja je trebalo 20 g
  • Nonsens

    16.03.2018 09:13
    Pamet u glavu
    Kakav nonsens!
    Taj koji je ovu odluku doneo nema pojma da najverovatnije to nije morao da radi. Da li znate koliko su puta neki brod ili potiskivani sastav udarali u privremeni most pa i dalje stoji na mestu? Pri tom nisu se kretali brzinom rečnog toka (oko 3-4 km/h) već su bili pogonjeni a ova je samo plutala nizvodno. Realno da je i udarila u most samo bi se odbila.
    Pa nije to most od kartona ili čega već da se sruši ako u njega udari barža koja potpuno natovarena možda ima 2.000 tona dok stubovi od betona bog sam zna koliko su teški (kubni metar lakog betona je oko 1,8 t, pri čemu ovaj sigurno nije lak)...
    Baš bi bilo interesantno čuti komentar onog ko je projektovao most da li je za ovako nešto bilo potrebe...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti