Novi pokušaj da se obnovi Bastion svetog Leopolda

Nakon što prošle godine nisu uspeli tenderi za radove na obnovi Bastiona svetog Leopolda na Petrovaradinskoj tvrđavi, uprava za građevinsko zemljište i investicije je sada ponovo raspisala javnu nabavku za izbor izvođača radova.
Novi pokušaj da se obnovi Bastion svetog Leopolda
Foto: 021.rs

Uslovi na tenderu su isti kao i prethodna dva puta, a podsetimo da je procenjena vrednost radova oko 4,3 miliona dinara. Ovaj Bastion je jedna od najstarijih  građevina na Tvrđavi, građena još 1692. godine na jugozopadnoj tački utvrđenja u formi izduženog romba.

Gornji deo Bastiona je danas pretežno šetališna zona i ima površinu od 890 kvadrata. Njen sadašnji izgled je uređen 50-ih godina prošlog veka tokom rekonstrukcije i rešenja pešačkih staza, kada je Tvrđava prešla pod civilnu upravu. Sem što je 2011. godine zamenjena ograda, na ovom prostoru nije bilo drugih radova na održavanju.

Projektom je predviđeno da se sada uredi plato i reši problem odvodnjavanja atmosferskih voda, kao i vraćanje u funkciju ventilacionih otvora koji vode do podzemnih vojnih galerija. 

  • gari

    18.03.2018 14:21
    evo nama lale CROmanonca da zakuvava, ozbiljan problem ces imati sa matijevic parizerima u ishrani
  • Bojan

    18.03.2018 09:19
    Dopuni niz...
    "@Lala
    Bokan i ekipa sa manjace bi to sredili za cas posla. Mirovic bi celu tvrdjavu behatonirao, Maja bi napravila aut.stanicu,a Vucic bi je upisao u noviju istoriju Srbije kao cetnicku tvrdjavu na vodi."

    Verovatno su tvoje projekcije tačne, ali nemoj zaboraviti i krem novosadske kulturne elite koji bi gore instalirao čučavce u pauzama festivala kada nisu zauzeti valjanjem cuge iz uzurpiranih "ateljea".
  • Bokan sa Manjače

    17.03.2018 23:01
    A ti lalo nebi ništa uradio....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti