Nepoznato zašto je za zgradu Hitne pomoći izdvojeno još 88 miliona dinara

Ni posle dve nedelje u Gradskoj kući za 021.rs nisu objasnili zašto je iz budžetske rezerve prebačeno 88 miliona dinara Upravi za građevinsko zemljište i investicije za dodatne troškove izgradnje zgrade Hitne pomoći na Telepu.
Nepoznato zašto je za zgradu Hitne pomoći izdvojeno još 88 miliona dinara
Foto: 021.rs

Naime, cena izgradnje zgrade Hitne pomoći je nedavno smanjena sa 341 na 335 miliona dinara, a završetak radova odložen je za 90 dana, o čemu je 021.rs pisao OVDE. Zbog toga je iznenađenje da je iz budžetske rezerve dat dodatni novac.

U odluci objavljenoj u Službenom listu se navodi da se budžetski novac prebacuje zbog "nedovoljno planiranih sredstava" u programu izgradnje. Ovaj program sa ovih dodatnih 88 miliona dinara za 2018. godinu iznosi ukupno 128,9 miliona dinara, što je više nego duplo u odnosu na onaj usvojen u decembru 2017. godine. U prvobitno usvojenoj odluci bilo je raspoređeno 60,9 miliona dinara iz budžeta i to tako da se najveći deo - 40,9 miliona dinara utroši za izgradnju zgrade, a ostatak za druge radove, kao što su izgradnja trafostanice, priključaka za vrelovod, vodovod i drugo.

Kako se vidi da je novac već planiran za sve dodatne poslove koji će omogućiti da objekat proradi, potpuno je nepoznato za šta je sada bilo potrebno izdvojiti dodatnih 88 miliona dinara.

Ukoliko se danas ode na Bulevar patrijarha Pavla, može se videti zgrada koja deluje kao da bi mogla odmah da se koristi, osim što se sređuju garaže zbog naloga MUP-a, što je i razlog za odlaganje otvaranje zgrade do juna.

  • Alek

    21.03.2018 12:54
    Vidi ti njih...
    Nemojte ni da pitate!
  • Doktor

    21.03.2018 11:01
    Žalosno
    Stvarno je žalosno što većina vas ne zna ni čemu služi hitna pomoć... ljudima u Hitnoj svaka čast i zaslužili su novu zgradu...
  • Slavica lazo

    21.03.2018 10:30
    Opet
    Mnoga izdvajanja novca u ovoj zemlji su nepoznata ali se zna u cijim dzepovima zavrse

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.