FOTO: Počela obnova Sentandrejskog mosta, za sada bez preusmeravanja saobraćaja

Rekonstrukcija Sentandrejskog mosta je počela, ali za sada nema preusmeravanja saobraćaja.
FOTO: Počela obnova Sentandrejskog mosta, za sada bez preusmeravanja saobraćaja
Foto: 021.rs
Radnici trenutno postavljaju skele, a kako se reporter 021.rs uverio, na prilazima mostu postavljene su table sa obaveštenjem o radovima i narednih dana se očekuje da prolaznici i vozači vide mnogo više opreme i radnika.



Radove će izvesti preduzeće "Srbijaautoput", predviđeno je da traju 180 kalendarskih dana, odnosno šest meseci, i tokom tog perioda saobraćaj će biti propuštan naizmenično jer je u pitanju frekventna saobraćajnica i jedan od ulazno-izlaznih pravaca u grad.

Radovi podrazumevaju rehabilitaciju mosta dužine 195 metara, odnosno saobraćajnice na mostu, zajedno sa obostranim pešačkim stazama. Projektom je predviđeno ojačanje konstrukcije mosta, zamena asfalta na kolovozu, izrada nove hidroizolacije, zamena slivnika i ograde na mostu. Postojeće pešačke staze, koje su dosta oštećene, biće uklonjene i izgrađene nove. Sanacija mosta podrazumeva i radove na prilaznim kolovoznim konstrukcijama, a u koliko su lošem stanju možete saznati OVDE.  

Vrednost radova je skoro 68,5 miliona dinara sa PDV-om i radove zajednički plaćaju Grad Novi Sad i "Putevi Srbije".

  • prolaznik

    19.04.2018 04:50
    Zar nebi bilo pametnije sagraditi most 'blizanac' pa onda izvrsiti rekonstrukciju starog mosta.
    Radovi se mogu i brze i temeljnije izvesti kad je most zatvoren za saobracaj.
  • deda

    22.03.2018 15:59
    koliko se secam par puta je krpljen gazni sloj, ograda, osvetljenje, obzirom koliko je opterecen krajnje je vreme i bilo
  • Kanaldzija

    22.03.2018 11:27
    dete sa kanala
    Zivim tu vec 30 god...most je u katastrofalnom stanju...bez obzira sto svi znamo koji putem ide gradnja po Srbiji, dobro pa su se uopste setili da srede most pre nego sto se zadesi neka nesreća...opet nadam se da ce ga bar lepo srediti! Sretan rad! :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti