"Put" preko tendera unajmio 55 radnika za 32 miliona dinara

JKP "Put" je preko javnog tendera unajmio 55 radnika za 32 miliona dinara, saznaje 021.
"Put" preko tendera unajmio 55 radnika za 32 miliona dinara
Foto: 021.rs

Posao je pripao preduzećima "Optimum MB-NS" i "Montop HRS", koja se bave uslugama studentskih zadruga ili zapošljavanjem i koje su bile jedini ponuđač na tenderu.

U ovoj javnoj nabavci za iznajmljivanje radne snage "Putu" je trebalo 25 pomoćnih radnika, 20 vozača motornih vozila i 10 rukovalaca građevinskih mašina. Ugovor o iznajmljivanju je sklopljen na godinu dana, odnosno do utroška 32 miliona dinara.

Zanimljivo je da je skoro isti ugovor sa istim ponuđačima nakon tendera "Put" potpisao pre sedam meseci. Tada je to preduzeće unajmilo nešto manje radnika nego sada, ukupno njih 40 (15 pomoćnih, 15 vozača i 10 rukovalaca građevinskih mašina) po ceni od 14,6 miliona. Bilo je predviđeno da ugovor o iznajmljivanju radnika od firmi "Optimum MB-NS", "Montop HRS" i "Sequeste emloyment" traje godinu dana ili do utroška novca. S obzirom da je prošlo tek sedam meseci, može se zaključiti da je novac potrošen.

Kažimo i da se novi tender od prethodnog osim u broju angažovanih radnika razlikuje samo u uslovima koje je ponuđač trebalo da ispuni. Naime, prethodni put uslov je bio da je ponuđač za dve godine zaposlio radnu snagu u zbirnom iznosu od najmanje 24 miliona dinara i da ima pet radnika sa C dozvolom za vožnju, dok je sada uslov bio da je u poslednje dve godine zaposlio radne snage u iznosu od najmanje 60 miliona dinara i da ima 10 radnika sa C dozvolom.

Inače, iznajmljivanje radnika u gradskim preduzećima sada postaje praksa, pa je tako i "Čistoća" nedavno raspisala tender za sličnu uslugu.

  • Paszž

    03.09.2020 18:14
    Zvone zvona za nilkoga
    Bio prijatelj.. pozdrav prika. Sve najbolje.. dobi na 2 kad prebaciš
  • Mali M.

    26.03.2018 08:00
    Kombinacija
    Preletaci znaju poso zato su u kombinaciji!
  • Nije

    23.03.2018 20:27
    Bitno ime
    Evo, opet cu vam napisati:
    Grad placa usluge JKP po cenovniku koji je usvojen od strane gradskog veca, gde je minimalna cena rada 339 i nesto dinara bez pdv-a na sat rada za NK radnika...onda jkp prebaci drugaru od kojeg je angazovana radna snaga te novce, a on placa ljude koji mu rade po 125 do 150 dinara na sat.
    Lako se da izracunati kolika razlika se iz budzeta slije u burazerske dzepove,,,ovde se radi o oooogromnom broju sati rada...8sati dnevnox24dana mesecnoxbroj radnika....
    Pa opet sedite kuci kad bude bilo gladanje...
    Sta mislite, da su to ovi izmislili...,
    Ne, samo su se sad organizovali i krenuli u harac...
    Cistoca,put, zelenilo je sledece....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti