Vučević: Uskoro rešenje problema u gradskom prevozniku

Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je danas da nema razumevanja za sukobe koji postoje unutar Gradskog saobraćajnog preduzeća i da će konkretnije odluke biti poznate za nekoliko dana.
Vučević: Uskoro rešenje problema u gradskom prevozniku
Foto: 021.rs

Prema njegovim rečima, nejasnoće i nesuglasice u gradskom prevozniku između rukovodstva i dela radnika su nedopustive jer su zbog toga ispaštali građani tokom nedavnog štrajka upozorenja kada autobusi nisu vozili sat vremena.

- Ne znam da li su oni toga svesni, ja sam spreman da otvorim sva pitanja jer ne postoje tabu teme. Stanje u GSP-u je takvo da moram da kažem da sam na ivici živaca i nemam više razumevanja za situaciju koja traje, tako da ćete veoma brzo videti moje konkretne poteze. Jedan od njih je da budžetska inspekcija radi više od mesec dana - naveo je gradonačelnik uz napomenu da se za desetak dana očekuje izveštaj inspekcije o poslovanju GSP-a.

On je dodao i da je dobra odluka članova Nadzornog odbora što su podneli ostavku, jer njihov rad ne bi mogao da oceni kvalitetnim.

- Nadzorni odbor je prvi filter koji treba da pregleda sve odluke jednog Javnog komunalnog preduzeća, zbog čega ih Skupština i imenuje. Oni nisu neki protočni bojler kroz koji prolaze odluke, a sve manje imam razumevanja za poteze unutar GSP-a. Oni misle da su mudri, međutim, ne ide im situacija u korist - izjavio je Vučević.

Podsetimo da je deo radnika GSP-a u sredu obustavio rad na sat vremena kao vid upozorenja pred mogući generalni štrajk. Nezadovoljni su prvenstveno visinom plata, ali i još nekim stvarima unutar samog preduzeća zbog čega traže promene i smenu rukovodstva.

  • nevozacica

    04.04.2018 04:07
    Gradnacelnik nema vise strpljenja za desavanja unutar GSP-a i na ivici je zivaca. On je tata koji mora da sibne po neposlusnoj deci. Profesionalac za kancelarijskim stolom, zna kako se pristupa problemu, kako se daju izjave... Zato ima platu proporcionalnu odgovornosti vozaca.
  • /

    24.03.2018 11:26
    /
    to je obecao i radnicima noviteta i jugoalata

    zavrsetak njihove price svi znate
  • Jovan

    24.03.2018 08:52
    Pusta niz vodu svoje pulene da bi sebe zastitio.. .. Zna svako da ne moze direktor povećati plate, samo vlada to može...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.