"Vodovod" podneo krivične prijave zbog krađe i otkupa 14 poklopaca šahtova

Četrnaest poklopaca šahtova kanalizacije ukradeno je u prethodna dva meseca, zbog čega je JKP "Vodovod i kanalizacija" podnelo krivične prijave protiv nepoznatih počinioca.
"Vodovod" podneo krivične prijave zbog krađe i otkupa 14 poklopaca šahtova
Foto: 021.rs

Portparolka ovog preduzeća Borislava Pejanović kaže za 021.rs da su informacije o krađi poklopaca sa šahtova dobili od građana i komunalne inspekcije, a da se radi o starim modelima, koji nisu u proteklom periodu zamenjeni slivničkim rešetkama i poklopcima koji su pod ključem. Ona navodi da su njihove ekipe zamenile nedostajuće poklopce i da se trude da odmah po dobijanju informacije o krađi reaguju kako bi predupredili eventualne povrede i štete koje mogu nastati zbog otvorenih šahtova.

Pejanović navodi i da su, kako bi se stalo na put ovim kriminalnim radnjama, podneli krivične prijave.

"Preduzeće 'Vodovod i kanalizacija' podnelo je krivične prijave protiv NN lica koja su ovom organizovanom kriminalnom aktivnošću ugrozili i živote i bezbednost Novosađana. Prijave su podnete i protiv lica koja se bave otkupom ukradenih rešetki i poklopaca. Prema našim saznanjima, NN lica koja se bave prodajom ukradenih poklopaca za jedan dobiju oko 500 dinara, dok je trošak koji snosi "Vodovod i kanalizacija" zbog krađe 14 poklopaca procenjen na 336 hiljada dinara", navodi Pejanović.

U "Vodovodu i kanalizaciji" podsećaju da svake godine Grad Novi Sad trpi višemilionske štete zbog ovih krađa i zbog toga ponovo apeluju da se nađe zakonsko rešenje kojim će se stati na put krađama i uništavanju šahtova, saobraćajnih znakova, klupa, opreme za dečija igrališta i drugog komunalnog mobilijara.

  • Johny O.

    06.04.2018 12:03
    šaht
    U Pariske komune je ukraden poklopac šahta .Na njegovo mesto stoji zabodena grana da vozači vide.
  • :)

    05.04.2018 19:15
    Čuvari kontejnera i šahtova!?
    Čuvari kontejnera sve govore o znanju i veštinama naših rukovodećih kadrova. Stvarno smo kao plemenska zajednica. 18.vek. Nemaju gde zaposle ljude da se nešto proizvodi nego ova glupost srednjevekovna.
  • andrija

    02.04.2018 20:16
    gradjevinska inspekcija
    A kad ja podnesem prijavu protiv gradjevinske inspekcije zbog zloupotrebe polozaja i ugrozavanja zivota i imovine, bezbednosti zivljenja u stambenoj zgradi, onda tuzilastvo odbaci prijavu iako im dostavim dokaz da se radi bez gradjevinske dozvole sto proizilazi u krivicno delo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti