Vozovi kreću preko novog železničkog mosta danas u podne

Redovan železnički saobraćaj preko novog mosta u Novom Sadu krenuće u danas, 7. aprila, u podne, najavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
Vozovi kreću preko novog železničkog mosta danas u podne
Foto: 021.rs

Ona je danas izjavila i da se očekuje da se do juna završe preostali radovi na pristupnim saobraćajnicama, kako bi građani Novog Sada mogli u potpunosti da koriste novi most. 

Prema redu vožnje na sajtu "Srbija voza" prvi bi preko mosta trebalo da pređe voz na liniji Novi Sad- Beograd (centar) koji u subotu polazi u 13.30 časova.

Podsetimo da je železnički saobraćaj preko Dunava u prekidu od četvrtka uveče pa do subote u podne zbog radova na montaži kontaktne mreže na novom železničko-drumskom mostu, sagrađenom na mestu nekadašnjeg Žeželjevog mosta.

Novi most je pre nekoliko dana imao i testove opterećenja. Nije bilo nikakvih zvaničnih informacija o tome, jedine je izneo projektant Aleksandar Bojović na forumu NSBuild.

Dodajmo i da državni organi nigde nisu spomenuli informacije o tehničkom prijemu, upotrebnoj dozvoli i drugim saglasnostima koje su neophodne da bi neki most ili saobraćajnica mogli da se koriste. Tako će izgleda i ovaj most, kao i prethodni novosadski mostovi, početi da se koristi, a možda i godinama služiti svrsi, a da nikad ne dobije sve dozvole.

  • Отварајте већ једном

    07.04.2018 15:34
    ... пролаз испод моста!!!!
    Већи ми је проблем што морам около преко Марка Миљанова и Темеринске ка Каћкој петљи, него што ћу добити овим мостом (“обилазница” око једног дела Петроварадина).
  • jasno kao sunce

    07.04.2018 15:04
    dok je sveze,posle je kasno
    Ako se sad pod hitno ne pribave" info.o tehnickom prijemu,upotrebnoj dozvoli i gruge saglasnosti", nece nikada,ili ce biti kasno, kao kad zasmrde kontejneri gde se peku kokice,i neki imbisi gde se pece polumeso,kojima isto nesto fali, pa od dima i smrada, covek nemoze da dise,s'tim, sto upste nije naivno, ako fali i jedan dokumenat ili ispravnost!
  • Skeptik

    07.04.2018 10:45
    Ne znam zasto ali gledacu da ovim mostom ne prolazim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.